29 / 04 / 2024

Toroslar’da 3’ncü etap imar planı çalışmaları başlayacak!

Toroslar’da 3’ncü etap imar planı çalışmaları başlayacak!

Mersin Toroslar'da yaklaşık 830 hektar alanda başlatılacak 3’ncü etap 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı oy birliğiyle onaylandı.



Mersin Toroslar Belediyesi'nin Ağustos Ayı Meclis Toplantısı, Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan meclis toplantısında Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, meclis üyelerinin geçmiş Kurban Bayramı'nı da tebrik etti.

Milliyet'te yer alan habere göre; meclis toplantısında; yaklaşık 830 hektar alanda başlatılacak Toroslar III. Etap 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı görüşülerek, ilgili komisyonlara havalesi oy birliğiyle kabul gördü. 

Önceliklerinin Toroslar'ın planlı ve sağlıklı olarak büyümesi ve gelişmesi olduğundan bahseden Başkan Yılmaz; "Birinci ve ikinci etap çalışmaları tamamlandı. Bu konuda hemşerilerimizden olumlu dönüşler aldık. Üçüncü etap ise merkez mahallerimizi kapsıyor. Ekibimizin özverili çalışmaları devam ediyor" dedi.

Göreve geldiğinden bu yana gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel projelerle vatandaşlardan tam not alan Başkan Yılmaz, yeni bir proje için de hazırlıklara başladıklarını kaydetti.

Kültürlerarası diyalogu artırmak için başlatılan 'İlmek İlmek Sevgiyle Dokumak Projesi' yle ilgili konuşan Başkan Yılmaz, "Rutin hizmetlerimizin yanında insana dokunan projeler üretip Toroslar'ımıza sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda artı değer katmak istiyoruz" dedi.

'Toroslar Belediyesi İyi Yönetişim Modeline Sivil Toplum Katılımı Projesi' başvuru hazırlıkları da görüşüldü ve meclisten geçti. 9-11 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacak 'İçel Sanat Kulübü 25’nci Mersin Arkeoloji Günleri' için Toroslar Belediyesi bütçesinden 20 bin TL maddi desteğin sağlanmasına ilişkin teklif de görüşülüp onaylandı.


Geri Dön