27 / 06 / 2024

Torun Tower'ın satışından devletin kasasına 2.8 milyar TL girdi! 

Torun Tower'ın satışından devletin kasasına 2.8 milyar TL girdi! 

Denizbank'ın Büyükdere Caddesi üzerinde bulunan Torun Tower'ı satın almasıyla, Hazine'ye 2.8 milyar TL'lik kaynak girişi oldu. İşte detaylar...



Geçtiğimiz ay İstanbul'da finans sektörünün kalbi şeklinde nitelendirilen Büyükdere Caddesi üzerinde dev bir satış gerçekleşti. Denizbank, 2014 yılından bu güne genel müdürlük olarak kullandığı, Torun Tower'ı satın aldı ve kiracılıktan ev sahipliğine geçti. 

Denizbank, Torun Tower'ı 429 milyon dolara (KDV dahil) satın aldı. Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, bu satın alma ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Sabah'tan Dilek Güngör'ün aktardığına göre, Ateş, satın almanın dünya genelinde tek kalemde gerçekleşen en büyük gayrimenkul alımları içinde yer aldığına dikkat çekti. 

Torun Tower ın satışından devletin kasasına 2.8 milyar TL girdi! 

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, "Satın alma Emirates NBD'nin yalnızca bankaya değil Türkiye'ye verdiği önemin göstergesi... Doğrudan yabancı sermayeyi Türkiye'ye çekmeye yönelik hamlelerin önemli bir parçası" ifadelerini kullandı. 

Satın alma işleminin KDV'sinin 71.5 milyon dolar, alım-satım vergisinin de 14 milyon dolar olduğunun altını çizen Hakan Ateş, "Yani ödenen vergi toplam 85.5 milyon dolar. Bunun anlamı da şu oluyor. Bina satışından devletin kasasına aktarılan tutar 2.8 milyar lirayı buluyor" açıklamasında bulundu. 

Torun Tower ın satışından devletin kasasına 2.8 milyar TL girdi! 

Binanın satın alması kararının yönetim kurulu başkanının fikri olduğuna, müzakereler için kendilerini görevlendirdiklerine vurgu yapan Ateş, iyi bir varlığı düzgün bir fiyata almış olduklarını söyledi. 

Ateş, Dubai merkezli Emirates NBD'nin Denizbank'ı satın alma operasyonunu 2019 yılında yaptığınai ondan sonra ne bankanın ismini ne de yönetimini değiştirdiklerine dikkat çekti. 

"Banka bugün beşinci büyük oldu. Satın almaları bir kenara bırakırsak, ağırlıklı organik büyüdük. 3.5 milyar dolar öz varlığı, 650 şubesi olan bir bankayız. Bankanın hissedarı Sberbank iken de Deniz Kule'yi satın almayı düşündü ama olmadı. Emirates NBD de çok istiyordu Ülkemizi çok seviyorlar. Yönetim kurulu başkanının babasının da kendisinin de evi var burada" ifadelerine yer veren Ateş, 12 dönüme kurulu, 107 bin metrekare alanı olan, 39 katkı binanın anıt bir bina olduğuna dikkat çekti ve üstte 4 katı boş olarak tuttıklarını, şimdi orayı da kullanıma açacaklarını, kentin en güzel etkinliklerini orada yapacaklarını dile getirdi. 

Ölmenin maliyeti arttı. Mezar fiyatları bir yılda ikiye katladı

TOKİ'den İstanbul ve Ankara'ya bin yeni konut müjdesi! Tarihler resmen açıklandı!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan o kente 7 büyüklüğünde deprem uyarısı: Batıya yerleşmeli! 


Geri Dön