27 / 04 / 2024

Torunlar 3 yılda 2 milyar liralık yatırım yapacak!

Torunlar 3 yılda 2 milyar liralık yatırım yapacak!

Torunlar GYO Sözcüsü İsmail Kazanç, devam eden projelerinin yanı sıra üç yıl içerisinde toplam 2 milyar liralık projeyi hayata geçireceklerini söyledi..



GAYRİMENKUL sektörünün yılın ikinci çeyreğinde oldukça zayıf bir görünüm sergileyen yurtiçi talebin üçüncü çeyrekte sınırlı da olsa iyileşme sinyalleri verdiğini gözlemlediklerini anlatan Torunlar GYO sözcüsü İsmail Kazanç, Merkez Bankası'nın faiz indirimlerini takiben kredi faizlerinin gerilemesi ve tüketici güveninde kaydedilen kısmi toparlanma ile bankacılık sektöründe kredi artışlarının üçüncü çeyrekte hız kazandığını hatırlattı. Kazanç "Çeyrekler bazında ciro değişimine baktığımızda ise son dönemde yaşanan siyasi sıkıntılar, seçim dönemi, kurların artışına rağmen Torun AVM'lerinde tüketim harcamalarının hız kesmeden devam ettiğini ve harcamaların her geçen gün arttığını görüyoruz. Yaz döneminde Arap turistlerindeki artış da satışlara olumlu yansıdı. Tüm hazır giyim, kozmetik, yeme içme ve eğlence kategorilerinde ilk dokuz ayda yüzde 20'nin üzerinde ciddi bir büyüme yaşandı. Yıl sonunda Torunlar GYO olarak 755 milyon TL satış geliri hedefliyoruz" dedi. 


BEYOĞLU'NA BUTİK OTEL 

Gayrimenkul sektörünün Türkiye'de ekonominin büyümesine paralel geliştiğini belirten Kazanç, siyasi, ekonomik istikrar, tek haneli enflasyon, tek haneli faiz oranlan ve uzun vadeli kredi imkanlarının konut alımını kolaylaştırdığını ve sektöre ivme kazandırdığını söyledi. 2015 yılında da bu büyümenin devam edeceğini öngörüsünde bulunan Kazanç projelere ilişkin de şu bilgileri verdi: "Eyiıp-Alibeyköy'de yer alan Kiptaş'ın arsasında ortak geliştirmekte olduğumuz projenin lansmanını 2015 yılının ilk çeyreği içinde yapmayı hedefliyoruz. Paşabahçe arazimizde gelecek yılın ilk çeyreğinde hayata geçireceğimiz yeni projemiz de bizi çok heyecanlandırıyor. Bu projeler için 2014-2017 yılları arasında 2 milyar TL yatırım yapmayı hedefliyoruz. Mail Of İstanbul'un otel bölümü için zemin çalışmalarımıza başladık. Ayrıca Beyoğlu Kemankeş'te bir butik otel inşa etmeyi planlıyoruz." 


Star Ek


Geri Dön