Genel

Torunlar, Ali Sami Yen'e ortak oldu!

Temmuzda 461 milyon 500 milyon TL arsa payı ile Ali Sami Yen Stadyumu ihalesini kazanan ve proje için ortak arayan Aşçıoğlu, Torunlar Gıda Sanayi ve Kapıcıoğlu İnşaat'la el sıkıştı

Torunlar-Aşçıoğlu-Kapıcıoğlu Proje Ortaklığı unvanı ile şirket kuran ortaklar, projenin bu şirkete devri için TOKİ'ye başvurdu. TOKİ tarafından, Ali Sami Yen Stadyumunun bulunduğu parselin 'Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı usulü ile idare payı gelir miktarının ödenmesi' ihalesini kazanan Aşçıoğlu İnşaat, geçtiğimiz günlerde peşinatı ödemişti. Aşçıoğlu proje ortaklığı için aralarında Zorlu, Torunlar ve Eroğlu'nun da bulunduğu bazı şirketlerle görüştüklerini ve iki ortakla anlaştıklarını söylemiş ancak isim vermemişti. Dün Yaşar Aşçıoğlu'nun Torunlar Gıda Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun ve Dünya Göz Hastaneleri'nin de sahibi olan Kapıcıoğlu İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu'na teklif götürdüğü ve tarafların proje ortaklığında anlaştıkları ortaya çıktı. Torunlar GYO dün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, Aşçıoğlu İnşaat tarafından Ali Sami Yen projesinin birlikte yapılması konusunda gelen teklifin olumlu karşılandığı ve Torunlar-Aşçıoğlu-Kapıcıoğlu Proje Ortaklığı adında bir şirket kurularak, Ali Sami Yen projesinin bu şirkete devri için TOKİ'ye talepte bulunulduğu belirtildi. Açıklamada, 'TOKİ tarafından onay verilmesi şartına bağlı olarak, Torunlar GYO Yönetim Kurulu tarafından 26.10.2010 tarihli yönetim kurulu kararı ile Torunlar-Aşçıoğlu-Kapıcıoğlu Proje Ortaklığındaki Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret Aşž'ye ait payların devir alınmasına' karar verilmiştir denildi.

Projenin adı Selenium olacak
Aşçıoğlu, Ali Sami Yen projesine yine- Selenium ismini vereceklerini açıklamış, 'Toplam 3 binadan oluşacak projede Versace'nin Ürdün'de isim hakkına sahip olan bir grup 'Binayı bize verin Versace adıyla işletelim' önerisinde bulundu. Görüşmelerimiz sürüyor' demişti.

Dev projelerin mimarları yeşil sahada
2 Milyar 650 milyon TL portföy değerine sahip Torunlar GYO portföyünde yer alan arsalar üzerine geliştirdiği projeler için 2014 yılı sonuna kadar 858 milyon TL yatırım planlıyor. Torunlar GYO son olarak 491 milyon TL'lik Mall of İstanbul projesini tanıttı. Dünya Göz'ün sahibi Eray Kapıcıoğlu'na ait Kapıcıoğlu İnşaat ise Dubaili Kaizen Development ile Nişantaşı'nda Valikonağı Residence projesini hayata geçirdi.
Sabah/Bülent Yoldaş

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Ali Sami Yen'de iki yeni ortak

Eray Kapıcıoğlu ve Torunlar da Ali Sami Yen projesine ortak oldu

Ali Sami Yen stadı arazisinde geliştireceği projede ortaklık görüşmelerini yürüttüğü Zorlu Grubu"yla son anda yollarını ayırdığını ve geçtiğimiz günlerde iki yerli ortakla anlaştığını açıklayan Aşçıoğlu Grubu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu"nun bu iki ortağı belli oldu. Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Ali Sami Yen Stadı arsasında yapılacak projeye ilişkin Torunlar-Aşçıoğlu-Kapıcıoğlu Proje Ortaklığı şirketindeki Torunlar Gıda"ya ait payların devir alınmasına karar verildiğini açıkladı.

Torunlar GYO"dan KAP"a gönderilen açıklamada, TOKİ tarafından gerçekleştirilen Ali Sami Yen Stadı ihalesini Aşçıoğlu İnşaat"ın kazandığı ve sonrasında Torunlar Gıda ile Kapıcıoğlu İnşaat"ın projenin birlikte yapılması teklifini olumlu karşıladığı hatırlatılarak, projenin kurulan ortaklığa devri konusunda TOKİ"ye müracaat edildiği belirtildi. Bu talebin henüz sonuçlanmadığı belirtilen açıklamada, TOKİ"nin onay şartına bağlı olarak Torunlar Gıda"nın tüm hak ve yükümlülüklerinin Torunlar GYO tarafından karşılanmasına karar verildiği ve konuyla ilgili TOKİ"ye başvurulduğu kaydedildi.

Aşçıoğlu İnşaat"ın Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Ali Sami Yen stadı arazisinde geliştireceği projede ortaklık görüşmelerini yürüttüğü Zorlu Grubu"yla son anda yollarını ayırdığını belirtmiş, œZorlu"yla ticari anlayışlarımız farklı çıktı. İki yerli iki yeni ortak ile kesin olarak anlaştık. İnşaat sektörünün önde gelen iki şirketinin sahibi aynı zamanda çok iyi iki arkadaşım. 300 milyon dolar yatırımla birlikte Las Vegas kokan bir projeye başlayacağız demişti.
Vatan/Nihal YUVACAN

 

Detaylı bilgi için tıklayın