18 / 05 / 2024

Torunlar, engelliler için okul yaptıracak!

Torunlar, engelliler için okul yaptıracak!

Torunlar Şirketler Grubu, zorunlu eğitim çağı dışında kalan zihinsel engellilerin, becerilerinin geliştirerek iş hayatına kazandırılması amacıyla Bursa'da "Zihinsel Özürlü Çocuklar İş Atölyesi Özel Eğitim Okulu" yaptıracak



Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı faaliyet gösterecek okulun protokolü, Bursa Valisi Şahabettin Harput, İl Milli Eğitim Müdürü Müdürü Atilla Gülsar ve Torunlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun tarafından imzalandı. Vali Harput, törende Türkiye nüfusunun yüzde 10'unun engellilerden oluştuğunu, Bursa'da da yaklaşık 250 bin engellinin bulunduğunu belirterek, bu vatandaşların sıkıntılarının giderilmesi, ihtiyaç duydukları hizmetleri almalarının sağlanmasının öncelikle yapılması gereken işler arasında bulunduğunu kaydetti. Bu kapsamda Torunlar Şirketler Grubu'nun Osmangazi ilçesi Çeltikçi Mahallesi'nde engellilere yönelik bir iş eğitimi okulu yaptıracağını anlatan Harput, okulda zihinsel engelli bireylerin temel yaşam becerilerini geliştirmek, topluma uyumlarını sağlamak, iş ve mesleğe yönelik beceriler kazandırmak amacıyla farklı konu ve sürelerde meslek kursları açılacağını söyledi.

Harput, okulda, bir işte istihdam edilebilecek bireyler yetiştirilmesinin hedeflendiğini belirterek, "Zihinsel Özürlü Çocuklar İş Atölyesi Özel Eğitim Okulu"nun İzmir, Karabük ve İstanbul'dan sonra Türkiye'deki 4. okul olacağını vurguladı. Aziz Torun da Türkiye'nin çeşitli yerlerinde fabrika ve işletmeleri bulunan bir grup olarak sadece yatırımlarıyla değil, üstlendikleri sosyal sorumluluk projeleriyle de değer üretmeye ve toplumsal sorumluluklarını yerine getirmeye çalıştıklarını vurguladı. Bursa'nın Torunlar Grubu açısından özel bir yeri bulunduğunu ifade eden Torun, "Bursa'ya çok özel bir aidiyetimiz var. Sayın Vali'mizin de teşvikleriyle sosyal sorumluluk projelerimize öncelik veriyoruz. Zorunlu eğitim dışında kalan zihinsel engelli vatandaşlarımız için elimizi taşın altına koyuyoruz. Bu insanlarımızın eğitilip, bireysel becerilerinin geliştirilmesi, üreten birer yurttaş olmalarına katkı sağlayacağımız için büyük mutluluk duyuyoruz. Okulumuzun şimdiden Bursa'ya hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

OKUL HAKKINDA
"Zihinsel Özürlü Çocuklar İş Atölyesi Özel Eğitim Okulu" mesleki iyileştirme ve istihdam oluşturma programı çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösterecek. Okulla, zorunlu eğitim çağı dışında kalan zihinsel öğrenme yetersizliği bulunan ve herhangi bir örgün veya yaygın eğitim kurumuna devam edemeyen bireylerin eğitilerek sosyal ve iş yaşamına kazandırılmaları hedefleniyor.  Çeltik Mahallesi'ne 5 bin 633 metrekarelik alana kurulacak okul, 2.5 kattan oluşacak ve içinde 13 adet atölye, 3 adet derslik, kütüphane, revir, yemekhane, kafeterya ve toplantı salonu bulunacak. Burada, zihinsel öğrenme yetersizliği dolayısıyla zorunlu eğitim imkanından yararlanamayan 150 kişi aynı anda eğitim alabilecek.

Eğitime alınacak kişilere okuma yazma becerilerinin geliştirilmesinin yanı sıra el, göz ve kas iş birliğini sağlayacak uygulamalı atölye dersleri verilecek. Eğitimlerin kişinin gelişimine göre en az 2 yıl sürmesi planlanıyor. Tahmini 7 milyon liraya mal olacak, merkezin proje aşamasının tamamlanmasına paralel olarak yapımına başlanması ve 2011 eğitim yılında öğretime açılması hedefleniyor.
AA


Geri Dön