01 / 05 / 2024

Torunlar GYO, TOKİ'den Ali Sami Yen için davet bekliyor!

Torunlar GYO, TOKİ'den Ali Sami Yen için davet bekliyor!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Ali Sami Yen arsası için kurulan Torunlar-Aşçıoğlu-Kapıcıoğlu Proje Ortaklığı'nun TOKİ tarafından şifahen kabul edilmesi üzerine bir açıklama yaptı



Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Ali Sami Yen arsası üzerine yapılması planlanan proje için için kurulan Torunlar-Aşçıoğlu-Kapıcıoğlu Proje Ortaklığı'nın  TOKİ  tarafından şifahen kabul edildiğini duyması üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

Ortaklığımız tarafından,27.10.2010 Tarihi itibariyle, KAP' ta,  Ali Sami Yen Stadyumunun bulunduğu Parselin Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşım usulü ile yapılan ihale sonunda, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile  Aşçıoğlu İnşaat Taahhüt Turizm A.Ş arasında imzalanan sözleşme konusu işin "Torunlar-Aşçıoğlu-Kapıcıoğlu Proje Ortaklığı" tarafından yapılması için  Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na müracaat edildiği ve  yapılan müracaat henüz neticelenemeden,  Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından onay verilmesi şartına bağlı olarak, Şirketimiz yönetim kurulu tarafından 26.10.2010 tarihli yönetim kurulu kararı ile ; (a)"Torunlar-Aşçıoğlu-Kapıcıoğlu Proje Ortaklığı"ndaki Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye ait payların devir alınmasına, (b)Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin tüm hak ve yükümlülüklerinin Şirketimizce karşılanmasına  karar verildiği, devir işlemine onay verilmesi hususunda Toplu Konut İdaresi Başkanlığına müracaat edildiği duyurulmuştu.

Bu gün itibariyle Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından talebin olumlu karşılandığı şifahen öğrenilmiş olmakla, 04.11.2010 tarihinde imzalanan ek sözleşme ile  "Torunlar-Aşçıoğlu-Kapıcıoğlu Proje Ortaklığı"ndaki Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye ait % 65 oranındaki payların tamamı  tüm hak, borç ve yükümlülükleri ile birlikte şirketimiz tarafından devir alınmış olup,  "proje ortaklığı" ile TOKİ arasında sözleşme yapılması için  Toplu Konut ve Kamu ortaklığı İdaresi Başkanlığından davet beklenilmektedir.

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler:

Ali Sami Yen'de büyük patron Torunlar oldu

Ali Sami Yen arazisinde proje ortağı olmak üzere Aşçıoğlu ile geçtiğimiz haftalarda el sıkışan Torunlar, projede büyük patron oldu. 461.5 milyon lira ile Ali Sami Yen arazisi ihalesini alan Aşçıoğlu ile masaya oturan Torunlar Gıda, geçtiğimiz günlerde 'Torunlar Aşçıoğlu Kapıcıoğlu Proje Ortaklığı' konusunda anlaşmaya vardıklarını açıklamıştı. Dün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada ise projede Torunlar'ın payının yüzde 65 olduğu ortaya çıktı.

Torunlar GYO'nun KAP'a gönderdiği açıklamada, Torunlar Gıda'ya ait payların devir alınması için TOKİ'ye müracaat edildiği anımsatılarak, "Bugün itibarıyla TOKİ tarafından talebin olumlu karşılandığı şifahen öğrenilmiştir. 4 Kasım 2010 tarihinde (dün) imzalanan ek sözleşme ile Torunlar-Aşçıoğlu-Kapıcıoğlu Proje Ortaklığındaki Torunlar Gıda Sanayii'ne ait olan yüzde 65 oranındaki payların tamamı tüm hak ve borç ve yükümlülükleri ile birlikte şirketimiz tarafından devir alınmıştır" denildi.
Habertürk

 Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com
YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır


Geri Dön