27 / 04 / 2024

Ali Sami Yen'in yüzde 95'i Torunlar'ın oldu!

Ali Sami Yen'in yüzde 95'i Torunlar'ın oldu!

Ali Sami Yen arsasının yüzde 65'i Torunlar GYO'da, yüzde 30'u Torun Yapı'da ve geriye kalan yüzde 5'i ise Eray Kapıcıoğlu'nda...



Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) A.Ş.'den yapılan Ali Sami Yen Stadının arsası hakkındaki açıklama şöyle;

"Ali Sami Yen arsası olarak bilinen ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile hasılat paylaşım sözleşmesi imzalayan "Torunlar -Aşçıoğlu- Kapıcıoğlu Proje Ortaklığı"ndaki Aşçıoğlu İnşaat Taahhüt Turizm  A.Ş., ortaklıktan kaynaklanan tüm haklarının devri için Torun Yapı Sanayi ve Ticaret  A.Ş. arasında sözleşme imzalanmış, aynı zamanda Aşçıoğlu İnşaat Taahhüt Turizm  A.Ş., ile ortaklıktan kaynaklanan hakların devri ile ilgili olarak Torun Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş.  arasında sözleşme imzalanmasına bağlı olarak, proje ortaklığının ortakları arasındaki ihtilafın sulhen çözümlenmiş olması nedeniyle  Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 434 ncü maddesi  gereğince yargılamaya son verilmesi için hakem kuruluna müracaat  edilmiştir. İmzalanan sözleşme ile  hakem kurulu tarafından  yapılan işlemler ve alınan kararlar - kayyım atanmasına ilişkin karar da dahil olmak üzere-  hükümsüz hale gelmiştir."

Ali Sami Yen'de son hisse dağılımı Torunlar GYO yüzde 65, yüzde 30 Torun Yapı ve yüzde 5 Eray Kapıcıoğlu şeklinde gerçekleşti.

Aşçıoğlu'nun hisse devri karşılığında 20 milyon doların üzerinde hak aldığı konuşuluyor...

TORUNLAR GYO'DAN BİLGİLENDİRME

"TOKİ’den hasılat paylaşımı modeliyle alınan Ali Sami Yen arazisine yapılacak projenin ortak yapısında değişiklik gerçekleşmiştir. Daha önce  “Torunlar –Aşçıoğlu- Kapıcıoğlu Proje Ortaklığı" olarak bilinen ortaklıkta Aşçıoğlu İnşaat Taahhüt Turizm  A.Ş hisselerinin tamamını Torun Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye devretmiştir. 

Taraflar arasında yapılan sözleşme ile birlikte değişen proje ortaklığı neticesinde ortaklıktaki hisse dağılımı; Torunlar GYO yüzde 65, Torun Yapı yüzde 30, Kapıcıoğlu ise yüzde 5 olarak gerçekleşmiştir. Yapılan sözleşme ile birlikte hakem kurulu tarafından  yapılan işlemler ve kayyum atanmasına ilişkin karar hükümsüz hale gelmiştir. Böylelikle Ali Sami Yen projesinde ihtilaf çözüme kavuşmuştur. 

Yaşanan hukuki sürecin 1 milyar TL’nin üzerinde, önemli bir yatırım değerine sahip Ali Sami Yen projesinin inşaat sürecine herhangi bir etkisi bulunmamaktadır. Projemizin planlandığı gibi 2014 yılında tamamlanması hedeflenmektedir."


Geri Dön