Genel

Torunlar ilk AVM odaklı GYO oldu!

Portföyende ağırlıklı olarak AVM yatırımları bulunan Torunlar GYO, kira geliri olan perakende portföyüyle de dikkat çekiyor. Torunlar GYO, başta Mall of İstanbul olmak üzere yeni yatırımlar için hazırlıklarını sürdürüyor

Hisselerinin yüzde 25.16'sını halka açan Torunlar GYO, 21 Ekim'de 7.30 TL'lik işlem fiyatıyla, İMKB Kurumsal Ürünler Pazarı'nda işlem görmeye başladı. Halka arz sonrası 1.64 milyar TL piyasa değerine ulaşan Torunlar GYO, Türkiye'nin ilk halka açılan perekande odaklı GYO'su oldu. 2.65 milyar TL portföy değerine sahip Torunlar GYO'nun tamamlanmış projeler bazında portföy değerinin yüzde 89'unu kira geliri elde eden AVM yatırımları oluşturuyor. Torunlar GYO, 2014 yılının ilk çeyreğine kadar 858 milyon TL'lik yatırım planlıyor.

Yatırmlar hız kesmiyor
Torunlar GYO'nun tamamlanmış projeleri arasında Bursa Zafer Plaza, Bursa Korupark AVM ve Korupark Evleri bulunuyor. Torunlar GYO'nun yüzde 99.99 pay ile Antalya Deepo Outlet, Yeni Gimat'taki yüzde14.83 pay sahipliği ile Ankamall ve Crowne Plaza, yüzde 44.6 pay ile Marmaris Netsel Marina ve yüzde 41.4 pay ile Nishİstanbul projelerinde yatırımları bulunuyor. İstanbul'daki ilk AVM yatırımı Torium AVM'yi Ekim sonunda açan Torunlar GYO İstanbulda Mall of İstanbul, Torun Tower, Kemankeş Butik Otel ve Turkmall ortaklığı ile gerçekleştirilen Samsun Bulvar AVM yatırımlarını gerçekleştirmeyi planlıyor.
Sabah Emlak