29 / 04 / 2024

Toshiba E-Core LED ile İstanbulLight Fuarı'nda!

Toshiba E-Core LED ile İstanbulLight Fuarı'nda!

TOSHIBA çevre dostu ve yüksek enerji tasarruflu LED aydınlatma ürünlerini 14-17 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek İstanbuLight Fuarı 'nda sergiliyor. TOSHIBA, İstanbulLight Fuarı'nda geleceğin aydınlatma teknolojisini tanıtacak    



Japonya ' nın en büyük aydınlatma ürünleri üreticisi ve önde gelen eko şirketlerinden olan TOSHIBA, İstanbulLight Fuarı'nda geleceğin aydınlatma teknolojisini tanıtacak.

TOSHIBA Aydınlatma Sistemleri Bölüm Müdürü Serkan Özkök, TOSHIBA'nın IstanbulLight Fuarı'na katılmasıyla ilgili olarak;
'Aydınlatma alanındaki 120 yıllık tecrübemiz ve LED çip üretiminde dünyanın en büyük firmalarından biri olmamız en önemli avantajlarımızdan. LED teknolojisinin genel avantajlarının yanı sıra TOSHIBA LED lambalar ve armatürler standart hale getirilmiş ürünler oldukları için, rahatlıkla halihazırda kullanılan sistemlerin yerine monte edilebilir.     Ürünlerimizin kalitesi ve montaj/kullanım kolaylığı, bugüne kadar kullanan herkes tarafından beğeni topladı. IstanbulLight Fuarı'nda ziyaretçiler TOSHIBA'nın LED aydınlatma ürünlerini daha yakından tanıma fırsatı bulacak.'dedi.

TOSHIBA, 120 yıldır sürdürdüğü klasik akkor ampul üretimini Mart 2010 ' da sona erdirdi. Yeryüzü ile uyum içinde yaşamayı ve değer katmayı öngören bir yaklaşım içinde olan TOSHIBA küresel ısınmayı azaltmak ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamak için herkesi duyarlı olmaya teşvik ediyor.

Ekonomik bir aydınlatmadan çok daha fazlasını sunan TOSHIBA LED Lambalar sayesinde siz de hem çevreyi koruyabilir, hem de aydınlatma giderlerinizi azaltabilirsiniz.

Aynı zamanda ışığın yaşamı zenginleştiren ve keyifli ortamlar yaratan bir duygusal gücü olduğuna inanan TOSHIBA, bu anlayışı akariile tanımlıyor. Japonca bir konsept olan akari, aydınlatmanın algılarımıza ve duygularımıza nüfuz eden bir gücü olduğunu söylüyor.

TOSHIBA LED Lambaların Önemli Özellikleri ve Avantajları:
 
·                 Civa içermez, tamamına yakını geri dönüştürülebilir.
Avantajınız: çevre dostu işletme imajınıza katkı sağlar.
·                 40.000 saate varan kullanım ömrüne sahiptir.
Avantajınız: Bakım maliyetleriniz ve değiştirme giderleriniz azalır.
·                 Akkor lambalara göre %80 'e varan, kompakt floresan lambalara göre %50 'ye varan oranlarda enerji tasarrufu sağlar.
Avantajınız: Elektrik faturalarınız belirgin şekilde azalır.
·                 çok az ısı oluşumu vardır.
Avantajınız: Soğutma giderleriniz azalır.
·                 Akkor lambalara göre %80 'e varan oranda daha az CO2 salımı olur.
Avantajınız: çevre dostu işletme imajınıza katkı sağlar.
·                 Akkor lambalarla aynı formda olduğu için göz zevkinizi bozmaz.
Avantajınız: Misafirlerinize alışık oldukları aydınlatmayı sunar.
·                 Özel yapısı sayesinden kırılmaya karşı çok dayanıklıdır.
Avantajınız: Bakım maliyetleriniz ve değiştirme giderleriniz azalır.


Ürün Grupları:
Klasik Formlu LED Lambalar
Standart ampullere göre %80'e varan enerji tasarrufu sağlayan LED lambalar, klasik görünümleriyle de estetik beklentilere de cevap veriyor. 40.000 saate varan kullanım ömürleriyle de ciddi bir avantaj sağlıyor.
LED Downlight Armatürler
40.000 saat lamba ömrü sunan gömme tavan armatürlerinden, E-Core 500 modeli alçak tavanlar için idealdir; otel, restoran gibi mekanlarda rahatlıkla kullanılabilir. E-Core 900 tipi model ise, koridor ve merdiven aydınlatmaları için idealdir. E-Core 2000 modeli de, yüksek aydınlık ve ışık gücü istenen ofis ve mağaza gibi ortamlar için idealdir.
URBANLIGHT
60.000 saat kullanım ömrü olan TOSHIBA URBANLIGHT 32W modeli, 4.5m direk yüksekliğinde iki direk arasının 35m açılmasına imkan sağlıyor. 16.5W modeli ile yine 4.5m direk yüksekliğinde iki direk arasının 22m açılmasına imkan sağlıyor.  
çok az morötesi ve kızılötesi ışın yayan URBANLIGHT böcek ve sinekleri çekmez. Bu sayede hem armatür ve çevresi temiz kalır hem de yaşamsal döngüye zarar vermez.

 
         
                                                           
Toshiba Aydınlatma Sistemleri Hakkında
Japonya 'da aydınlatma amaçlı kullanılan ilk elektrik ışığı 25 Mart 1878 'de Tokyo Genel Telgraf İstasyonu 'nun açılış kutlamalarında kullanılan Duboscq ark lambasıydı. (Günümüzde Tokyo Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 'nde bulunan Posta ve Telekomünikasyon Bakanlığı 'na aittir.)

O dönemde Emperyal Mühendislik Fakültesinde Profesör   olan W.E. Aryton daha sonra Hakunetu-sha &Co. şirketinin kurucusu olacak Ichisuke Fujioka 'yı kutlamaya katılanları ışıklarıyla büyüleyen aydınlatmanın düğmesine basan kişi olarak görevlendiren kişiydi.

Japonya 'daki ilk ampül ile aydınlatma ise, 25 Haziran 1884 'te Ueno ile Takasaki arası demiryolu açılışı kutlamasında kullanılmıştı. Törene katılan İmparator ve eşi 24 elektrikli ampül ile ortada bir adet ark lambası ile yapılan aydınlatma ile karşılanmıştı.

Elektrikli ampülün yerel olarak üretilebilmesi için, Profesör Ichisuke Fujioka, Tokyo Elektirk Aydınlatma   şžirketi 'nde Baş Mühendis olarak atandı. (Günümüzde Tokyo Electric Power Company) Prof. Fujioka, elektrik üzerine çeşitli çalışmalar yürütmüş ve ve elektrikli ampülü üretmek için çalışmalar yürütmüştür. Prof. Fujiyoka Japonya 'da üretilen ilk ampülün babası olarak sayılmaktadır.

1 Nisan 1890 'da Prof. Fujiyoka, zamanının lider elektrikli cihaz üreticisi   olan Masakazu Miyoshi ile ortak olarak elektrikli ampül üretmek üzere Tokyo 'da Hakenetu-sha &Co.Ltd. şžti.ni kurdu. Bu şirket, uzun yıllar ve gelenek içerisinde yüksek teknoloji üretmeye başlayan Toshiba Aydınlatma ve Teknoloji şžirketinin atası oldu.

Bir zamanlar Hakenetu-sha &Co.Ltd. şirketi ile karbon filament ampülleri üreten şirket, günümüzde Toshiba Aydınlatma ve Teknoloji adı altında pek çok yeni ürün geliştirmektedir.

www.toshiba-lighting.com

www.toshibatr.com


Geri Dön