28 / 04 / 2024

Toyota açıkladı! Toyota'dan 2026’ya kadar 6 yeni elektrikli araç...

Toyota açıkladı! Toyota'dan 2026’ya kadar 6 yeni elektrikli araç...

Toyota'dan yapılan açıklama doğrultusunda, 2026 yılına kadar 6 yeni elektrikli otomobil satışa sunacağını kaydetti. İşte haberin detayları...



Toyota, 2026 senesine kadar yola çıkaracağı elektrikli araçlarını görücüye çıkarttı. Buna göre, yeni araçlar ve konseptler, Kenshiki 2023 Forumu’nda paylaşıldı. Forumda, iki yılda yola çıkacak yeni elektrikli Toyota modelleri konsept olarak görücüye çıkarıldı. 2026 yılından itibaren sunulacak olan yeni nesil bataryalar daha uzun menzil ve daha düşük maliyete sahip olacak. Bu kapsamda yeni bataryaların, Toyota bZ4X’e kıyasla menzili yüzde 20 çoğalması ve maliyeti yüzde 40 azaltması isteniyor.

10 DAKİKA ŞARJ YAPILABİLECEK!

Toyota'nın 2026 yılı ve sonrasında devreye girmesi amaçlanan yeni teknoloji ile piller 10 dakikada şarj olabileceği kaydedildi.  Toyota Urban SUV modeli, firmanın  Avrupa’da 2026’ya kadar çıkaracağı altı tam elektrikli modelin en temeli olacak. Toyota, üretim modeli ile ilgili daha fazla detayı 2024 yılı içerisinde açıklayacak.

TOYOTA MOTORU NEREDE ÜRETİLİYOR? 

Toyota motoru, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş., Toyota'nın Avrupa'daki üretim tesislerinden bir tanesidir.  Buna göre, Corolla ve Toyota C-HR modelini üreten Toyota Türkiye, Sakarya'nın Arifiye İlçesinde bulunmaktadır.

Toyota açıkladı! Toyota dan 2026’ya kadar 6 yeni elektrikli araç...

TOYOTA MOTOR KİMİN? 

Toyota Türkiye hisselerinin yüzde 90'ı Toyota Motor Europe NV/SA (TME) şirketine, yüzde 10'u ise Mitsui & Co., Ltd. şirketine aittir. Buna göre, toplamda 2,16 Milyar Euro'luk bir yatırıma sahip olan Toyota Türkiye, 5.000'in üzerinde kişiyi istihdam ettiği da belirtildi.

TOYOTA NEDEN ÇOK TUTULUYOR?

Toyota, piyasada ulaşılabilir bir rakamı ve Toyota yine ulaşılabilir rakamları ile politikası senelerdir en fazla satan markalar arasında yer almaktadır.  Böylece, Japon mühendisliğinin kusursuzluğunu uygun bir  fiyatla tüketiciye sunan Toyota markası bu özelliği kapsamında ülkemizde de oldukça seviliyor.

TOYOTA DÜNYADA KAÇINÇI SIRADA YER ALIYOR?

Toyota'dan yapılan açıklamada marka dünyada, geçen yıla kıyasla bakıldığında marka değerini yüzde 10 artarken Toyota, aynı zamanda bir sıra daha artırarak tüm markalar sıralamasında altı. sırada yer aldı. Buna göre,  2004 yılından bu sürece kadar sektöründe birinci sırada yer alan Toyota, artan marka değeri ile yerini daha da sağlamlaştırdı.

Toyota hibrit araçlarında eski logosuna veda ediyor!

Toyota açıkladı! Toyota, aralık ayında da kampanyalara devam edecek...

Markalardan peş peşe indirim ve kampanya müjdesi! Citroen, Honda, Toyota, Opel, Peugeot tek tek açıkladı!

Toyota, 580 bini aşkın aracını geri çağırdığını duyurdu...


Geri Dön