01 / 05 / 2024

Trabzon Araklı'da inşa edilen 280 konut 2021'de tamamlanacak!

Trabzon Araklı'da inşa edilen 280 konut 2021'de tamamlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Trabzon'un Araklı ilçesinde geçen sene meydana gelen sel felaketinden sonra afetten etkilenen vatandaşlar için inşasına başlanan 280 konutluk projenin, kuralarının bu ay sonuna kadar çekileceğini ve konutların 2021'de tamamlanacağını söyledi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Trabzon'un Çaykara ve Köprübaşı ilçe sınırları içinde yer alan ve Kasım 2019'da koruma altına alınan Barma Yaylası'nı ziyaret etti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Murat Kurum, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Bakan Kurum, şehirdeki programı kapsamında ayrıca Araklı ilçesinde Araklı Taşönü Katı Atık Bertaraf Tesisi inşaatı ile geçen sene meydana gelen sel felaketinden sonra afetten etkilenen vatandaşlar için inşasına başlanan 280 konutluk projede incelemelerde bulundu. 

Kurum, bu ay sonuna kadar kura çekimleri gerçekleştirilerek hak sahiplerinin belirleneceği ve yapımı Temmuz 2021'de tamamlanması hedeflenen konutların son durumuyla ilgili bilgi aldı.

Kurum'a incelemeleri sırasında Vali İsmail Ustaoğlu'nun yanı sıra Bakan Yardımcısı Fatma Varank, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Bahar Ayvazoğlu, Adnan Günnar ve Salih Cora ile Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Araklı Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve diğer yetkililer eşlik etti. 

Kesin korunacak alanlarda yapılaşmaya izin verilmeyecek!

Türkiye'de dönüştürülmesi gereken her yerde proje yapmaya çalışıyoruz!

Murat Kurum: Trabzon Uzungöl'de dönüşüm projesine başladık!


Geri Dön