Kent Haberleri

Trabzon Girişim sera alanını 100 dönüme çıkarmayı hedefliyor!

Trabzonlu genç girişimcilerin ortaklığıyla kurulan Trabzon Girişim Tarım AŞ'nin serası ilk hasada hazırlanıyor. İlk etapta 3.5 dönüm alanda faaliyet gösteren 59 ortaklı serada üretim yapılan alanın 100 dönüme çıkarılması hedefleniyor


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu’nun 2013 yılında hayata geçirdiği Trabzon Girişim Tarım AŞ serasında yetiştirilen domateslerin ilk partisi hasada hazır. 4 bin 500’ü salkım, 3 bin 500’ü tane domates olarak dikilen fidelerden 600 kilogram domates bekleniyor. 


Trabzon Girişim Tarım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kamil Hayali, kentte bir ev kadınının bile birikimleriyle şirket ortağı olarak hissedar olabileceği bir yatırım kültürünün yerleşmesini amaçladıklarını belirterek, “Bu Trabzon’da ikinci kuşağın benliğini bulduğu bir yatırımdır. Türkiye’de gençler kabuğunu kırma konusunda zorlanıyor. Şirketimizin ticari başarısının gençlere adım atma konusunda örnek teşkil edeceğine inanıyorum. 800 hisse, 59 ortak ve 400 bin TL sermayeyle kurulan TGT Agriculture AŞ kendi gelirleri ile büyüyecek. İlk etapta 3,5 dönüm sera ile başladık. 2,5 dönümlük bir araziyi daha hazırlıyoruz. Hedefimiz 100 dönümde üretim yapmak. Halen 4 kişiyi istihdam ediyoruz. Üretim alanları arttıkça dönüm başına bir kişi olmak üzere istihdam da artacak. Tarım işletmeciliği konusunda örnek olacağız” diye konuştu. 


Etiketli ürün sistemini kente yerleştireceğiz 

Trabzon Girişim Tarım AŞ Genel Müdürü Alihan Hikmet Bayram da 310 bin TL’ye mal olan tesisin iklim kontrolü de yapılabilen komple bir bitki serası olduğunu ifade ederek, “Talebe göre ürün yetiştirmede esneğiz. İşletmenin vizyonunu kısa, orta ve uzun vadeli planladık. Kurulan seranın bayiliğini aldık. Bölgede seracılık yapmak isteyen çiftçilere sera kurulumu, fide, gübre, tarım teknikleri, destek ve krediler konusunda danışmanlık ve pazarlama desteğine hazırız” dedi. Etiketli ürün sistemini Trabzon’a yerleştirmeyi amaçladıklarını belirten Bayram, “Ürünümüzde ilaç kalıntısı olmadığını insanlara göstereceğiz. Bu anlayışın yayılması adına çalışacağız” açıklamasını yaptı. 


Trabzon Girişim Tarım AŞ Hukuk Danışmanı Murat Karaosmanoğlu da seranın kurulumundan şirketin yönetilmesine kadar ortakların ticari menfaatlerinin korunması için büyük sorumluluk üstlenildiğini söyledi. 


Seranın kurulduğu arazinin sahibi Abdülaziz Kazancı ise sera için yer verirken köyde fındık dışında hiçbir faaliyet olmadığını vurgulayarak, “Farklı bir hareketin başlangıcı olsun diye arazimi bu girişime tahsis ettim” dedi.


Yönetim kurulu üyeleri projeden umutlu 

Halil Bayburt: Bu bölgeye katkıda sunacak, çok büyük sermayeye ihtiyaç duyulmayan bir yatırım fırsatı. Özel bir firmada yöneticiyim. Bu ortaklığa geleceğim ve çocuklarım adına dahil oldum. 

Tayfun Özlü: İnşaat sektöründe bir firmam var. TGT Agriculture olarak seracılığı Trabzon’da tanıtmak istiyoruz. Kentte sera tarımının sektörleşmesi için lokomotif görevi üstlendik. Bu aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi.

Hüseyin Tüysüz: Gıda sektöründe firmam var. 14 yıl önce benzer bir heyecanla birkaç ortaklı bir işletme kurduk. Bu tür yapılanmalarda uzman insanların fikirlerini bir araya getirmesiyle ortaya çıkan enerji katlanarak büyüyor. Trabzon için ticari olarak kârlı ve mantıklı bir yatırım.



Dünya