Ulaşım

Trabzon Havalimanı yeni hizmet binaları ve bağlantı yolu açıldı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Trabzon Havalimanı yeni hizmet binaları ve bağlantı yolu açılışını gerçekleşti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Havalimanı'nın yeni hizmet binaları ve bağlantı yolu ile yolcuların bekleme sürelerini azaltmak için gerekli çalışmaların yapıldığını ifade etti.

Öte yanda ise, Trabzon'a yeni bir havalimanı kazandırmak için de çalışmalara başladıklarını belirten Bakan Uraloğlu,  projenin kesinleştirilmesinin ardından yapım ihalesini de önümüzdeki süreçte başlatacaklarını açıkladı.

sabah.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Bakan Uraloğlu açılış töreninde yaptığı konuşma kapsamında, Trabzon Havalimanı'nın geleceğe açılan kanatlarını daha da büyütecek yeni dış hatlar gelen yolcu terminali ve CIP binası açılış törenini gerçekleştirmekten duydukları memnuniyetini belirtti;  "1957 yılında hizmete açıldığında doğu karadeniz bölgesi'nin ilk havalimanı olan Trabzon Havalimanı; ilk günden bu zamana, gelişimin, mücadelenin ve büyük düşünmenin adı olmuştur. Hizmet sunduğu yıllar boyunca çok önemli olaylara ve nice hikayelere ev sahibi olarak şahitlik etmiştir. Trabzon'umuz geliştikçe; havalimanımız da şehrin dinamizmine ayak uydurarak sürekli büyümüştür. Fakat, Trabzon havalimanımızın gerçek manada modern bir havalimanına dönüşmesi hiç şüphesiz ak parti döneminde yapılan yatırımlarla gerçekleşmiştir." diye konuştu.

TÜM PİST KAPLAMASINI TAMAMEN YENİLENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde 2002 yılında 7 uçak park pozisyonu bulunan apronun 11 uçak kapasitesine yükseltildiğini anımsatan Uraloğlu, 2004'te mevcut itfaiye binasının yenilendiğini kaydetti. 

Öte yandan ise, sürekli fazlalaşan yolcu sayısı doğrultusunda da Trabzon'a yeni bir havalimanı kazandırmak için de çalışmalara başladıklarını belirten Bakan Uraloğlu, yeni havalimanı projesinin hayata geçirilmesine kadar özellikle yurtdışı uçuşlarındaki artış ve Trabzon'un yükseliş gösteren ticaret faaliyetleri nedeni ile yeni bir dış hatlar gelen yolcu terminali ve CİP hizmet binasının aciliyeti olduğunu anımsatarak, "Hamdolsun bugün 3 bin 77 metrekare büyüklükteki dış hatlar gelen yolcu terminali ve 860 metrekare büyüklükteki CIP binalarımızın açılışlarını gerçekleştiriyoruz. Yeni yapılarımızın modern mimarileri ve donanımlarıyla yolcularımızın bekleme sürelerini keyifli hale getirecek daha kaliteli hizmetler sunacağız. Yolcularımızın seyahat deneyimlerini en üst seviyeye çıkaracağız. Bu yeni yapılarımızın yanı sıra havalimanımızın dış hatlar terminali binasına bağlantısını sağlayacak 100 metrelik yeni bağlantı yolu yapım çalışmasını da tamamladık. Mevcut Dış Hatlar Terminalinin Dış Hatlar Giden Yolcu Terminaline Dönüşümü, Mevcut İç Hatlar Terminalinin Tadilatıyla iki adet sabit yolcu köprüsü, körük sistemi eklenmesi ve bagaj taşıma sistemlerinin revizyonu gibi çalışmalarımıza devam ediyoruz." diye ifade etti.

Çukurova Uluslararası Havalimanı hizmete açıldı!

Bakan Uraloğlu açıkladı! Türkiye'nin 58. havalimanı 10 Ağustos'ta açılacak

Ekrem İmamoğlu resmen açıkladı! Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı’nın yapımı başlıyor!

Yılan hikayesine dönen ve milyarlarca liraya mal olan projeler meclis gündemine taşındı!