02 / 05 / 2024

Trabzon İkisu Grup Yolu'nun yapım ihalesi 14 Temmuz'da!

Trabzon İkisu Grup Yolu'nun yapım ihalesi 14 Temmuz'da!

İkisu Grup Yolunun yöre insanına layık hale getirilmesi için icra edilen planlama ve altyapı çalışmaları tamamlandı. Bu çalışmalar doğrultusunda yol yapım ihalesi 14 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşecek.



Bazı medya organlarında Trabzon’un Yomra ilçesinde bulunan İkisu Grup Yolu hakkında yer alan haberlerden ötürü, kamuoyunun doğru şekilde bilgilendirilmesi için aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür:


Trabzon il genelindeki yol sorunlarını ortadan kaldırmak için 2016 yılı hizmet sezonu içerisinde yol betonlama ve asfaltlama çalışmalarına 100 milyon TL gibi dev bir kaynak ayıran Trabzon Büyükşehir Belediyesi, İkisu Grup Yoluna da özel önem göstermektedir. 


Yaptığı tüm çalışmaları geçici değil, kalıcı eserler bırakmak adına büyük bir ivedilikle sürdüren Büyükşehir Belediyesi, geride kalan zaman zarfında İkisu Grup Yolu için önemli çalışmalara imza atmıştır. 


İkisu Grup Yolunun yöre insanına layık hale getirilmesi için icra edilen planlama ve altyapı çalışmaları tamamlanmıştır ve bu çalışmalar doğrultusunda yol yapım ihalesi 14 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilecektir. 


Yapım ihalesinin hemen ardından Temmuz ayı sonuna doğru yoldaki inşaat çalışmalarına başlanması hedeflenmektedir. 2,5-3 ay içerisinde yapım işi bitirilecek ve İkisu Grup Yolu bölge insanına yakışır hale getirilecektir. 

İkisu Grup Yolunun bahse konu bölgesinde 2 bin 200 metre uzunluğunda, 17 metre genişliğinde son derece modern bir yol inşa edilecektir. Yolun her iki yönüne kaldırım yapılarak 9 bin m2 parke taşı, yağmur suyu hattı ve ızgara döşenecek, gerekli istinat ve ihata duvarları yapılacaktır. 25 bin m3 kazı yapılacak şekilde yapımı oluşturulacak olan yol, 9 bin ton civarında nitelikli asfaltla kaplanacaktır. 

Tüm bu çalışmaların yaklaşık olarak 2,5 trilyon harcanarak, yol standartlarına uygun bir şekilde 2,5-3 ay içerisinde bitirilmesi planlanmaktadır.


PLANLAMA SÜRECİ YAKIN TARİHTE BİTİRİLMİŞTİR


Büyükşehir Belediyesi İkisu Grup Yolunun önemli bir konumda olmasından dolayı yapılacak yolun bu yöreye yakışır nitelikte olması yönünde planlamasını yapmıştır. Geçici değil, kalıcı bir yol yapımı için gerekli adımlar ivedilikle atılmıştır. Tüm bu planlama süreci yakın bir tarihte tamamlanmıştır.

 

Yolda ayrıca Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) tarafından kanal hattı çalışması yapılmıştır. Abone bağlantıları yapımına devam edilmektedir. Yolun genişlemesi ile ilgili planlama çalışmaları yapılmış ve bu süreçlerde yakın bir tarihte bitirilmiştir. Aynı güzergâhta bulunan mahalle yollarında betonlama çalışmaları icra edilmiştir. İkisu Grup Yolunda da çalışmalar yukarıda izah edilen nedenlerden ötürü Temmuz ayı sonunda başlanacaktır.


Trabzon Büyükşehir Belediyesi 


Geri Dön