27 / 04 / 2024

Trabzon kentsel dönüşümde örnek oldu!

Trabzon kentsel dönüşümde örnek oldu!

Trabzon kentsel dönüşümde örnek oldu. TRABZON Belediyesi ve Toplu Konut İdare Başkanlığı (TOKİ' nin) ortaklaşa yaptıkları kentsel dönüşüm projeleriyle Trabzon, Türkiye' de örnek kent oldu...



Şehri şantiyeye çeviren dev kentsel dönüşüm projelerinde bugüne kadar kamulaştırılacak bin 573 binanın bin 276'sı ile anlaşma sağlanarak 904'ü yıkıldı. Hak sahiplerine bugüne kadar yaklaşık 352 milyon TL ödendi. Zağnos vadisi kentsel dönüşüm projesi kapsamında 1, 2 ve 3'üncü etapta hak sahiplerine bugüne kadar 155 milyon TL ödendi. Zağnos'ta 614 binadan 608'i kamulaştırılırken, 574 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Kahramanmaraş Caddesi ile Sahil yolu arasını kapsayan dördüncü etapta kamulaştırma çalışmaları ise hızla sürdürülüyor. Zağnos Vadisi 4. Etap Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında istimlak edilecek 102 bina için 619 hissedarla anlaşmaya varıldı. Pazarkapı'da kamulaştırılan 70 bina için hak sahiplerine 37 milyon 504 bin TL ödeme yapıldı. Trabzon'un Zağnos Vadisi ile birlikte hava koridorlarından birisi olan Tabakhane Kentsel Dönüşüm çalışmaları devam ediyor. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,  TOKİ  ile ortaklaşa sürdürdükleri diğer kentsel dönüşüm çalışmalarını da değerlendirdi. "Kentsel dönüşümlerde Türkiye örneğiyiz" diyen Gümrükçüoğlu, başlatılan dönüşüm projelerinin tamamlanması ile Trabzon'un çehresinin değişeceğinin altını çizdi. 


Sabah Karadeniz


Geri Dön