04 / 05 / 2024

Trabzon-KKTC arası direk uçuşlar başlıyor!

Trabzon-KKTC arası direk uçuşlar başlıyor!

Konuyla ilgili olarak Trabzon'da temaslarda bulunan KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakam Dr. Ahmet Kaşif, Trabzon-KKTC arasında direkt uçuşların başlamasının hem sağlık hem uçuş hem de maliyet açısından çok önemli olduğunu söyledi...



Trabzon-KKTC arası direkt uçak seferleri 11 Temmuz'da başlıyor. Konuyla ilgili olarak Trabzon'da temaslarda bulunan KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakam Dr. Ahmet Kaşif, Trabzon-KKTC arasında direkt uçuşların başlamasının hem sağlık hem uçuş hem de maliyet açısından çok önemli olduğunu söyledi. KKTC'de faaliyet gösteren Akgünler Turizm Acentesi'nin, Trabzon Havalimanı'ndan BoraJet ile 11 Temmuz'da Trabzon-KKTC arasında karşılıklı ve direk uçuşlara başlayacak olması dolayısıyla bir otelde düzenlenen tanıtım etkinliğine Kaşifin yanı sıra Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, TTSO Yönetim Kurulu Başkam Suat Hacısalihoğlu, Karadeniz Kültür Demeği Başkam Turan Büyükyılmaz, Akgünler Turizm Direktörü Dimağ Çağıner, Borajet Ticaret Başkam Onur Akgün ve davetliler katıldı. 


1 SAAT 15 DAKİKAYA İNDİ 



Bakan Kaşif, burada yaptığı konuşmada, Kıbrıs'tan Trabzon'a direkt uçuşla 1 saat 15 dakikada ulaşüabildiğini belirterek, "Direkt uçuşlar olmadığı için Kıbrıs'tan İstanbul'a, İstanbul'dan da Trabzon'a toplam 2,5 saatte ulaşılabiliyor. Direkt uçuşların başlaması hem sağlık hem uçuş hem de maliyet açısından çok önemli. 

Uçuşlar sadece KKTC'de yaşayan nüfus için değil, buradan oraya gitmek isteyen vatandaşlar için de önemli. KKTC'de sadece deniz ve kum yok. Trabzon'da nasü ki kültürel varlıklar varsa KKTC'de de tarih ve kültür çok. Bunları karşılıklı gidiş gelişlerle daha da geliştireceğiz" diye konuştu. 


Taka 


Geri Dön