Kent Haberleri

Trabzon Şehir Hastanesi işte bu tarihte açılacak! Bakan Karaismailoğlu resmen duyurdu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı son dakika açıklamasında Trabzon Şehir Hastanesi'nin 26 Şubat 2025 tarihinde Trabzon'un ve Türkiye'nin hizmetine sunulmasını hedeflediklerini belirtti.Yaptığı son dakika açıklamasında söz konusu hastanenin 275 bin metrekarelik alanda kurulduğunu kaydeden Bakan Karaismailoğlu, "Hastanenin 900 yatak kapasitesi var ama altyapı çalışmalarımızda 1500 yatak kapasitesini esas aldık

Merakla beklenen Trabzon Şehir Hastanesi şantiye alanında incelemeler yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, gazetecilere, Türkiye'nin ve dünyanın en modern hastanelerinden bir tanesinin burada hayata geçirildiğini kaydetti.

Yaptığı son dakika açıklamasında söz konusu hastanenin 275 bin metrekarelik alanda kurulduğunu kaydeden Bakan Karaismailoğlu, "Hastanenin 900 yatak kapasitesi var ama altyapı çalışmalarımızda 1500 yatak kapasitesini esas aldık. Yani istenildiği anda 1500 yatak kapasitesine kadar çıkabiliyor." diye konuştu.

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bakan Adil Karaismailoğlu açıklamasında söz konusu hastanenin 2 bin 500 araçlık otoparkının da olacağını dile getirerek, 33 ameliyathanenin yer alacağını ve  aynı anda 33 ameliyatın yapılabileceği dört başı mamur, dünyanın en modern hastanelerinden birisi olacağını söyledi.

Bakan Adil Karaismailoğlu ayrıca açıklamasında yine Türkiye'nin dört bir tarafındaki örnek şehir hastanelerinden, en güzellerinden bir tanesi şu anda Trabzon'da kurulduğunu söyledi.

"Şu an yüklenici arazide"

Söz konusu proje ile ilgili olarak yaptığı son dakika açıklamasında geçen seneden bu tarafa belli aksamaların olduğunu kaydeden Bakan Adil Karaismailoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Malumlarınız dünyadaki küresel tedarik zincirlerinin aksaması sebebiyle tasfiye kararnamesinden sonra burada bir yüklenicide el değişiklikleri oldu. Bu yılın Şubat ayı itibarıyla da bütün yeni yükleniciyle ilgili işlemler, yeni ihaleler, sözleşmeler, yer teslimleri hepsi peş peşe tamamlandı. Şu an yüklenici arazide. Şu an için toplamda 300 çalışma arkadaşımızla birlikte arazideler fakat önümüzdeki günlerde burası kısa sürede 1000 kişiye ve yine yaz ayını bulmadan 3 bin kişiye ulaşmış olacak. Çok hareketli bir alana giriyoruz inşallah. Burada da hedef 26 Şubat 2025'te buranın Trabzon'un ve Türkiye'nin hizmetine sunulması." dedi.

Bakan Karaismailoğlu, Trabzon'a şehir hastanesini kazandıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkürlerini sunarak, Trabzon için tüm bakanlıkların çok önemli projeleri olduğunu da sözlerine ekledi.

İzmir deprem konutlarında son etapların sahipleri belli oldu!

Belediye o ilçede ticaret ve konut imarlı arsa satacak! Yatırımcılar dikkat!

TOGG kredisi nasıl alınır? TOGG kredi başvuru şartları neler? Hangi bankalar kredi verecek?