23 / 07 / 2024

Trabzon Valisi'nden Akyazı çıkışı: Gölge etmeyin yeter!

Trabzon Valisi'nden Akyazı çıkışı: Gölge etmeyin yeter!

Trabzon'a ve Trabzonspor'u çağ atlatacak Akyazı Projesi'nin Mimarlar odasının itirazı nedeniyle 3 ay geciktirildiğini belirten Vali Recep Kızılcık, "Projeye tüm Trabzon'un destek vermesi şart. Bizim de Türk Telekom Arena gibi güzel bir stadımız olsun" ded




Trabzon'a ve Trabzonspor'u çağ atlatacak Akyazı Projesi'nin Mimarlar odasının itirazı nedeniyle 3 ay geciktirildiğini belirten Vali Recep Kızılcık, "Projeye tüm Trabzon'un destek vermesi şart. Bizim de Türk Telekom Arena gibi güzel bir stadımız olsun. Şehrimizde milli maçlar oynansın. Bu proje hem ülkenin hem de Trabzon'un menfaatine" dedi.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Mimarlar Odası'nın Danıştay'a yaptığı başvurunun ardından dolgu çalışması yaklaşık 3 ay süreyle durdurulan, ancak mahkemenin projenin devamı yönünde karar vermesinin ardından dolgu çalışmaları yeniden başlayan Akyazı Projesi'nin kısa sürede bitirileceğini belirtti. Vali Kızılcık, mahkemeye verilmesi nedeniyle Akyazı Projesi'nde 3 aylık bir gecikme yaşandığını ifade ederek, tüm Trabzon'un menfaatine olacak projeye Trabzonluların sahip çıkması gerektiğini ifade etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın projeye çok önem verdiğini ve her fırsatta hangi aşamada olduğunu sorduğunu dile getiren Vali Kızılcık, projenin önünü kesmenin kimseye yarar sağlamayacağını ifade etti.

ÜLKENİN DE MENFAATİNE

Hedeflerinin en kısa zamanda Akyazı- daki stadının bitirmek olduğunu belirten Kızılcık, "Tüm Trabzonlulardan bu konuda destek bekliyoruz. Çünkü Akyazı Projesi'nin gerçekleşmesi tüm Trabzonluların ve ülkenin menfaatine olacaktır. Türkiye-Almanya maçı yeni yapılan Arena Stadında izledik. Arena fevkalade bir stat. Aynı güzellikteki bir stada biz neden sahip olmayalım. Biz neden yatırımı engelleyelim. Biz de böyle bir güzel stada sahip olduğumuzda milli maçlara ev sahipliği yapma şansına sahip oluruz' diye konuştu. Kızılcık, Avni Aker Stadı'n'daki zemin probleminin giderilmesi için Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'tan 1 milyon liralık destek sözü aldığını da ifade etti.

Trabzon büyük kar etti

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, İMKB- deki şirket birleşmesinin kulübe 300 milyon dolarlık artı değer kazandırdığını bildirdi. Başkan Şener'in, kulübün resmi yayın organı Trabzonspor Dergisi'nin Ekim sayısında "Önemli Hamleler' başlığıyla kaleme aldığı yazı, kulübün resmi internet sitesinde yayımlandı. Şener, "Şirket birleşmesi kulübe 300 milyon dolarlık artı değer kazandırmıştır. Bahsettiğimiz yeniden yapılandırma hamlesi ayrıca kulübün dengelerinin tam anlamıyla oturması açısından da büyük önem taşımaktadır. Sırf bu icraatımız bile Trabzonspor tarihinin en önemli hamlelerinden biridir" dedi. Şener, tarihlerinde ilk defa Şampiyonlar Ligi'nde yer almalarının ve ilk iki maç sonunda lider olmalarının gurur verici olduğunu da kaydetti.
Yeni Şafak


Geri Dön