27 / 04 / 2024

Trabzon'da Cevahir kapılarını açtı!

Trabzon'da Cevahir kapılarını açtı!

Karadeniz Bölgesi'nin ilk ve tek indirimli alışveriş merkezi olarak faaliyet göstermeye başlayan Trabzon Cevahir, kapılarını açtı. 50 milyon liraya malolan yatırım, 800 kişiye yeni iş imkanı sağladı...



Karadeniz Bölgesi'nin ilk ve tek indirimli alışveriş merkezi olarak faaliyet göstermeye başlayan Trabzon Cevahir, kapılarını açtı. 50 milyon liraya malolan yatırım, 800 kişiye yeni iş imkanı sağladı


Trabzon Uluslararası Havaalanı'na 8 kilometre uzaklıkta, Yomra ilçesi Kaşüstü Beldesi, Dünya Ticaret Merkezi Sahası içersinde bulunan Trabzon Cevahir İş Merkezi, dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen markalarının satış mağazalarında en ucuz fiyatlarla müşterilerine hizmet vermeye başladı.
3 YILDA TAMAMLANDI

Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Cevahir, memleketleri Trabzon'da 50 milyon TL'lik bir yatırımla yaptıkları Cevahir Outlet'in tamamlanarak halkın hizmetine açıldığını belirtti. Cevahir, son yatırımla yaklaşık 800 kişilik yeni istihdam sağladıklarını kaydetti. Cevahir Outlet'i yap-işlet-devret modeliyle 49 yıllığına işleteceklerini söyleyen Cevahir, 35 bin metrekare toplam inşaat alanı bulunan merkezde 20 bin metrekare kiralanan alan olduğunu ifade etti. Yusuf Cevahir, outlet yatırımına 2008 yılında başladıklarını kaydederek, 'Daha önce memleketimiz Trabzon'a yatırım anlamında girmemiştik. Daha çok İstanbul ve yurtdışında çalıştık. Cevahir Outlet 50 milyon TL'lik bir yatırım. Cevahir Outlet'in 35 bin metrekare toplam inşaat, 20 bin metrekare de kiralanan alanı var' diye konuştu.

YAP-İşžLET DEVRET MODELİ

Outlet'i, yap-işlet-devret modeliyle 49 yıllığına işleteceklerini vurgulayan Cevahir, 'Oluşumun diğer hissedarları da yine yöremizin insanları. Oluşumun yüzde 80'i Cevahir Holding'e ait, geri kalan hisse ise Albayraklar, Aygün Karakaş, EMSAşž İnşaat ortaklığında yürütüldü' ifadelerini kullandı.


Açılışı Başbakan yapacak

Cevahir Holding Genel Müdürü Ahmet Üstün ile birlikte Trabzon'a gelen Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cevahir, 365 gün indirimli alışverişin yapılacağı mağazaların yer aldığı Trabzon Cevahir'in resmi açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 31 Mayıs Salı günü saat 17.30'da gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi. Cevahir, ayrıca, Outlet içinde Trabzon'daki yerleşik sanatlarının sergilenebileceği 4 adet serender olacağını kaydetti.


Kaşüstü büyümeye uygun

AVM'nin bulunduğu Kaşüstü'nün Trabzon'un büyümeye en müsait bölgesi olduğunun altını çizen Cevahir, 'Bu bölge ayrıca Trabzon'un şehir olarak da büyüme istikameti gösteren, planlı ve programlı büyüyeceği bir bölge. Hem DTM fuar alanı hem de Nov Oteli bu bölgede. Yeni adliye binasının bölgede yapılması bekleniyor, 400 yataklı devlet hastahanesi bitmek üzere. Yeni bir üniversitenin bu bölgede başlayacak olması, ulaşımın rahatlığı büyük avantaj. Bu bölgenin hem bir ticari merkez, hem de sosyal faaliyetlerin yoğunlukla yaşanabileceği bir üs olmaması için bir sebep yok' dedi.
Yeni şžafak


Geri Dön