Kent Haberleri

Trabzon'da heyelan tehlikesi devam ediyor: Evlerin altından su fışkırıyor!

Trabzon'da Çubuklu Mahallesi'nde 2019'dan beri devam eden heyelanlar nedeniyle evlerin altından su fışkırıyor. Hasar gören evlerin boşaltıldığı mahallede yaşayanlar, her yağmurda evlerinin çökme riskiyle karşı karşıya olduklarını belirtiyor.Heyelanlar sonucunda arazi ve yollarda çatlaklar oluştu ve mahallenin altındaki arazi tabanında su tespit edildi

Trabzon'un Arsin ilçesinde bulunan Çubuklu Mahallesi, 2019 yılından bu yana yaşanan heyelanlar nedeniyle halkını endişelendiriyor. Heyelanlar sonucunda arazi ve yollarda çatlaklar oluştu ve mahallenin altındaki arazi tabanında su tespit edildi. Durumun ciddiyetini göz önünde bulunduran yetkililer, mahalleyi '1'inci derece afet bölgesi' ilan etti.

Heyelanların etkisiyle beton yoldaki çatlaklar büyüyerek hasar gören 22 hane ve 1 cami boşaltıldı. Önlemler alınmasına rağmen yağışlar sonrasında yeni heyelanlar meydana geldi ve 3 ev daha hasar gördü. Bu durum, mahalle sakinlerinin endişelerini artırdı.

İşte ayrıntılar...

Afet bölgesi, zaman içinde genişleyerek 300 dönümü aştı. Evlerini tahliye edenlerden bazıları kiraya çıkarken, bazıları da başka yerlere taşındı. Ancak, hasar gören evlerini terk edemeyen vatandaşlar, yaşamlarını endişe içinde sürdürüyor. Özellikle yağışlı havalarda evlerin altından su fışkırması, bu endişeleri daha da artırıyor.

Hasar gören evlerini tahliye etmek zorunda kalmayan ancak evlerinde yaşamaya devam eden vatandaşlar, durumlarının her an kötüleşebileceğini ifade ediyor. Duvarlar yıkılıyor, merpenler kullanılamaz hale geliyor ve ev içinde çatlaklar oluşuyor. Bazı vatandaşlar, yağmur yağdığında evlerinin çökme riskiyle karşı karşıya olduklarını belirtiyor.

Afetzedeler arasında evlerini terk etmek zorunda kalanlar da bulunuyor. Taşınacak yerleri olmayan bu insanlar, riskli evlerde yaşamak zorunda kalıyor ve her gün evlerinin çökme ihtimaliyle karşı karşıya olduklarını düşünüyorlar.

Yetkililer, yeni konutlar inşa etmeyi planlasa da bu süreçte beklemek zorunda kalan aileler için belirsizlik devam ediyor. Evlerini kaybeden ve yeniden yerleşme şansı olmayan vatandaşlar, taleplerinin karşılanmasını ve hak ettikleri dairelere sahip olmayı umuyorlar.

Milli Emlak'tan o ilde 8 taksit ve yüzde 20 indirimle satılık arsa ve arazi fırsatı! 
Çukurova Havalimanı yıl sonunda açılacak! Bakan Uraloğlu'ndan son dakika açıklaması!
Adıyaman'da inşa edilecek 64 bin 500 konuttan 28 bin 934'ünün ihalesi yapıldı!