05 / 05 / 2024

Trabzon'da imar çalışmaları tamamlanıyor!

Trabzon'da imar çalışmaları tamamlanıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, basın mensupları ile sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Gümrükçüoğlu, “Büyükşehir olan 14 ilden, imar yönünden bizim kadar çalışma yapmış olan başka bir şehir yok'' ifadelerini kullandı.



Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, basın mensupları ile sohbet toplantısı düzenledi.


Başkan Gümrükçüoğlu,Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan Meydan Parkı 2. etap kentsel yenileme alanını gezdi. Gümrükçüoğlu, basın mensuplarına ayrıntılı açıklamalarda bulundu.


Gümrükçüoğlu, “Burada derme çatma binalarla belediye hizmet üniteleri oluşturulmuştu. Tarihi meydan ve tarihi belediye binasını eski haline getirmek bizim için bir sevdaydı. Hepinizin bildiği gibi ilk olarak Meydan Parkı’nı düzenledik. 4 bin m2’lik alanı 15 bin m2’ye çıkardık. İkinci etabı ise bu alanın halka kazandırılmasıydı. Adeta el yordamıyla burası ihya edildi. İskenderpaşa Camisi’ne 750 kişilik, yürüyen merpenlerle inilip çıkılan bir mescit kazandırıldı, İskenderpaşa’nın kabri ihya edildi. Tarihi binalar restore edildi. Şimdi sıra üçüncü etaba geldi. İskenderpaşa Camisi’nden Trabzon limanına bakan bölgenin de üçüncü etap olarak projelendirilmesi tamamlanmıştır. Orayı da yapacağız” açıklamalarında bulundu.


“Büyükşehir demek imar demektir” diyen Başkan Gümrükçüoğlu, “Bizimle birlikte büyükşehir olan 14 ilden, imar yönünden bizim kadar çalışma yapmış olan başka bir şehir yok. Biz şuanda 1/5.000’likleri de tamamlanmak üzereyiz. İlçelerimizden son talepleri alıyoruz ve muhtemelen bu yılın sonunda bu işi tamamlayacağız. Trabzon’u yeni nesillere daha iyi bırakabilmek için, imar yönünden katledilmiş olmaktan kurtarabilmek için bunu gerçekleştirmeyi çok büyük bir hedef olarak önümüze korduk” dedi.


Mart 2014 tarihinden itibaren 18 ilçede tamamlanan, sürdürülen ve planlanan projelerin toplam bedelinin 1 katrilyon 560 milyon 778 bin 883 lira olduğunu söyleyen Gümrükçüoğlu, “Büyükşehir demek aynı zamanda su-kanalizasyon hizmetlerinin tek elden yürütülmesi demektir. Bu görev Mart 2014’ten beri Büyükşehir Belediyesine verildikten beri, 18 ilçede tamamlanan sürdürülen ve planlanan projelerin toplam bedeli, 1 katrilyon 560 milyon 778 bin 883 liradır. Bu Trabzon için önceki yıllarda görülmemiş, devasa bir yatırım tutarıdır” açıklamasında bulundu.



Milliyet


Geri Dön