27 / 04 / 2024

Trabzon'daki eski Merkez Bankası binası Kent Müzesi olacak!

Trabzon'daki eski Merkez Bankası binası Kent Müzesi olacak!

Trabzon'da kurulmakta olan Kent Müzesi için başlatılan çalışmalar sürdürülüyor. Kahramanmaraş Caddesi'nde bulunan eski Merkez Bankası binasının Kent Müzesi'ne dönüştürülmesi için başlatılan restorasyon ve inşaat çalışmaları devam ediyor.



Trabzon'da kurulmakta olan Kent Müzesi için başlatılan çalışmalar sürdürülüyor. 

Kahramanmaraş Caddesi'nde bulunan eski Merkez Bankası binasının Kent Müzesi'ne dönüştürülmesi için başlatılan restorasyon ve inşaat çalışmaları devam ediyor. 

Büyüksehir Belediyesi'ne ait olan tarihi bina, Oltan Vakfı'nın maddi katkılanyla Kent Müzesi'ne dönüştürülüyor. Trabzon'a; tarihe, kültür ve sanata verdikleri katkılardan dolayı Oltan Vakfı'na teşekkür eden Büyüksehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Oltan Vakfımız 4,5 milyon TL'lik harcama yaparak kültür ve sanat şehri olan, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin başkenti konumunda bulunan şehrimize müze kazandırmış olacak. Kendilerine kentim ve hemserilerim adına şükranlarımı sunuyorum" dedi. Eski Merkez Bankası binasının Kent Müzesi'ne dönüştürülme çalışmalarının iki aşamadan oluştuğunu kaydeden Gümrükçüoğlu, "ilk olarak bin 500 metrekarelik kapalı alanın inşaatı yapılacak. Bu çalışmalar binanın dış görüntüsüne sadık kalınarak gerçekleştirilecek. 

Bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte tahminen 2015 Mayıs'ında müzenin iç kurulumu için çalışmalara başlanmış olacak. Tüm bu çalışmaların 2015 sonuna kadar tamamlanması planlanıyor." dedi. 


Günboyu


Geri Dön