Genel

Trafik akışını hızlandıracak proje geliyor!

Zincirlikuyu üst geçit köprüsüyle Gültepe kavşağı arasında kalan 1 kilometrelik bölüm, yer altına alınacak. Böylece 40 bin metrekare alan yayalaşacak; trafik akışı hızlanacak  

Köprü trafiğinden en çok etkilenen ilçelerden biri olan Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin "Büyükdere Caddesi Yayalaştırma Projesi" ile nefes alacak. Projeye göre; Levent-Gültepe alt geçitlerinin olduğu anayol aşağı alınacak. Levent-Nispetiye Caddesi ile Gültepe-Talatpaşa caddeleri yükseltilerek bu yolların sürekliliği sağlanacak. Proje gerçekleştiğinde, Etiler girişindeki Kanyon alışveriş merkezinin önünde bulunan sinyalize kavşak ortadan kalkacak. Beşiktaş-Mecidiyeköy'den gelen araçlar Gültepe kavşağını kullanmadan sola dönecek. Maslak yönünden gelen araçlar ise 4.Levent yönüne sapabilecek. Bu kapsamda Çeliktepe alt geçidine ek bir düzenleme getirilecek. Yayalaştınlan bölge bitişiğindeki ikinci çevre yolu kavşak sahasında yer altı otoparkları inşa edilecek.

PROJEYE HAMDİ AKIN TALİP
Bu projeye Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Alan da talip. Alan; Zincirlikuyu 4. Levent arasındaki trafiği yer altına alarak, Büyükdere'yi Paris'in ünlü caddesi Champs Elysees'ye (Şanzelize) dönüştürmek üzere bir proje hazırlattı. Tahmini 200 milyon dolara mal olacak proje, incelenmesi için ÎBB'ye sunuldu.Akın'ın projesine göre, trafik Zincirlikuyu'daki Garanti Bankası Genel Müdürlük binasından 4. Levent'teki iş Kuleleri'ne kadar yer altına
alınacak. Gidişgeliş olarak hazırlanan yaklaşık 2 kilometrelik tünelin üstü ise, yaya yollan, meydanlar, dükkanlar, kafeler ve oyun alanları ile donatılacak. Bölgedeki yeşil alan azlığının da göz önüne alındığı projede, yayalaştınlan alana çok sayıda ağaç dikilecek.

Hamdi Akın, "Kadir Topbaş, projeyi gördü. Kendisi de yapmayı çok istiyor. Belediye yapabilir veya yap-işlet-devret metoduyla yaptırabilir. Bir veya birkaç şirket bunu üstlenebilir. Finansmanı bölgeyi iyi bilen bankacı ve işadamlanyla çözülebilir. Alternatif yollarla çözüm üretilebilir, en fazla bir senede biter" diyor.
ÎBB Başkanı Kadir Toptaş da, bu proje gerçekleşince bölgenin Paris'in ünlü Şanzelize Bulvan gibi olacağını vurguluyor.
Sabah