Kent Haberleri

Trafik cezaları hakkında flaş gelişme

Trafik cezaları vatandaşlar tarafından en sık araştırılan konuların başında geliyor. Trafik cezalarıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. İşte detaylar... Bu nedenle trafik cezaları hakkındaki haberlere vatandaşlar tarafından ciddi şekilde ilgi gösteriliyor

Trafik cezaları vatandaşlar tarafından internette en çok sorgulanan sorular arasında yer alıyor. Bu nedenle trafik cezaları hakkındaki haberlere vatandaşlar tarafından ciddi şekilde ilgi gösteriliyor. 

 

Ülkemizi derinden etkileyen Kahramanmaraş depremi sonrasında 11 ilimizin derinden etkilendiği ortadan çıktı. Depremin üzerinden bir ay geçti. Depremzede vatandaşların yaşadığı zorluklar devam ediyor. Bunun üzerine bakanlıklardan peş peşe açıklamalar geliyor.

Devlete bağlı olan kurum ve kuruluşlar depremden etkilenen bölgedeki vatandaşlar için yeni kararlar alınıyor. Son karar deprem bölgesinde aracı olanlarla ilgili. İşte detaylar..

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘’OHAL ilan edilen illerde yaşayan vatandaşlarımıza ait araçlar ile 6 Şubat tarihinden sonra bu illerde bulunduğunu belgelendiren araçların muayenelerinin geçerlilik süresi uzatılmıştır”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından duyurulan kararda, OHAL süresinin sona erdiği tarihten itibaren bir ay sonrasına kadar bu kararın geçerli olduğu belirtildi. Yapılan açıklamalarda aynı zamanda şu bilgilere de yer verildi:

‘’OHAL süresi bittikten 30 gün sonrasına kadar vatandaşlarımız araçlarını istedikleri yerde muayene ettirebilecekler. bu dönemde muayene yaptırmadığı gerekçesi ile düzenlenen trafik cezaları da İptal edilecek.’’