Trafik cezaları nasıl ödenir?
Trafikte uygun olmayan davranışlarda bulunan sürücülere trafik cezası yazılmaktadır. Peki yazılan bu trafik cezaları nasıl ödenir? İşte detaylar!İşte araştırılan soruların yanıtları…
Trafik cezaları nasıl ödenir, Trafik cezaları kaç şekilde ödenir? Bu sorular trafik cezası alan vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. İşte araştırılan soruların yanıtları…
TRAFİK CEZASI NEDİR?
Araç sahipleri, sürücüler trafik kurallarına uymadığı ve yetkili merciler tarafından konulan kuralları ihlal edildiği zaman trafik cezası yazılır ve ilgili kişilere gönderilir. Trafik cezalarının pek çok farklı nedeni olsa bile görülen en yaygın trafik cezaları bellidir.
İşte araştırılan diğer ayrıntılar…
TRAFİK CEZALARI NE KADAR SÜREDE SİLİNİR?
Sürücülere uygulanan trafik ceza puanları, bir yıl süre ile kayıt altında tutulur. Ancak bir yılın başlangıç tarihi Ocak üzerinden hesaplanmıyor. İlgili yıla ait başlangıç tarihi, cezanın sürücüye uygulandığı gün olarak kayıtlara geçmektedir. O günün üzerinden bir yıl geçmesi ardından ceza silinerek sıfırlanabilir.
TRAFİK CEZASI İTİRAZI NEREYE YAPILIR?
Trafik cezası itirazları gerekli belgeler bir araya getirdikten sonra itiraz dilekçesi yazılır ve sonra işlemin yapıldığı yerin bağlı olduğu Sulh Ceza Mahkemesi’ne verilir.
İşte diğer araştırılan ayrıntılar…
TRAFİK CEZALARI NASIL ÖDENİR?
Plakaya veya adınıza yazılmış herhangi bir cezaları banka şubeleri, vergi daireleri ve PTT şubeleri vasıtası ile nakit şekilde kolaylıkla ödeyebilirsiniz. Kredi kartı ile trafik cezası ödeme işlemi yapmak isterseniz de Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yetkilendirdiği online kanalları da kullanıp ödemeleri gerçekleştirebilirsiniz.
2023 YILI İÇİN BELİRLENEN CEZALAR BELLİ OLDU!
Yeni yılda belirlenen trafik cezaları şu şekildedir;
- Ruhsatsız araç kullanımı cezası 166 liradan 370 liraya yükselecek,
- Emniyet kemeri takmama veya park yasağı ihlali cezası 196 liradan 436 liraya çıkacak,
- Engelli otoparkının işgalinde de cezası 392 liradan 874 liraya,
- Kış lastiği takmayı ihmal etme cezası da 2 bin 534 lira olacağı,
- Alkollü araç kullanmanın cezası ise bin 906 liradan 4 bin 250 liraya çıkacak,
- Seyir halinde ilerlerken cep telefonu kullanmak ve kırmızı ışık ihlali 427 liradan 953 liraya çıkacağı belirtildi.
10.000 TL yardım başvurusu nasıl yapılır?
Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?