Ekonomi

Trafik cezası, harç, pasaport MTV 1 Ocak’tan sonra eskisi gibi olmayacak! İşte 2023 tablosu!

Vergi ve harçlarda ödenecek tutarlar, konaklama hizmetleri, eğlence vergisi yeni yıldan itibaren yeniden tamamen değişiyor. İşte detaylar!Aynı şekilde 1 Ocak 2023 itibariyle yeni vergiler de başlayacak

Vergi ve harçlarda ödenecek tutarlar 2023 yılından itibaren yeniden değerleme oranı yüzde 122,93 oranında artacak. Aynı şekilde 1 Ocak 2023 itibariyle yeni vergiler de başlayacak.

İşte haberin detayları…

Konaklama tesislerinde geceleme hizmetiyle satılan ve tesis kapsamında sunulan diğer hizmetler 1 Ocak 2023'ten başlayacak şekilde konaklama vergisine bağlı olacak.. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Konaklama Vergisi Uygulama Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak bildirildi. Buna göre, konaklama vergisinin konusu, otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, misafirhane, kamping, dağ evi, yayla evi gibi konaklama tesislerinde verilen geceleme hizmeti ile bu hizmetler ile beraber konaklama tesisi bünyesinde kişilere sunulan diğer tüm hizmetleri yani yeme, içme, aktivite, eğlence hizmetleri ve havuz, spor, termal ve benzeri alanların kullanımını içine alıyor. Film gösterimi, spor müsabakaları, at yarışları ve konserlerden alınan eğlence vergisi oranı da sıfırlandı. Daha önce yüzde 10 olarak vatandaşlardan alınan eğlence vergisi, Cumhurbaşkanı Kararıyla önce Mayıs ayı sonu, daha sonra da aralık ayı sonuna kadar sıfırlanmıştı. Güncellenen bilgilerle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karar sonrasında 1 Ocak 2023’ten itibaren yüzde 0 olarak uygulamaya alınacak.

GSS prim borcu olanlar bunu beklemiyordu! Yeni gelişme duyuruldu! 2023 yılının sonuna kadar…

Bu telefona sahipseniz aman dikkat! O markalı telefonlar 2023’te WhatsApp kullanamayacaklar!