Ekonomi

Trafik sigortası gözünüzü korkutmasın! Ziraat Bankası trafik sigortası yapıyor mu? İşte detaylar!

Trafik sigortasına dair pek çok nokta araştırılmaktadır. Onlardan biri de hangi bankaların trafik sigortası yaptığıdır. İşte bu konuya dair araştırılan detaylar!Bu tarifelerin tek seferlik yüzde 20 artışa gidildi

İLK ARAÇ SİGORTASI NE KADAR 2022?

1 Şubat 2022'den itibaren Zorunlu Trafik Sigortası tarifelerinde güncellemeler yapıldı. Bu tarifelerin tek seferlik yüzde 20 artışa gidildi. Artış ile birlikte iller bazında şubatta geçerli olacak tarifeler netleşti. Buna göre; İstanbul'da ilk kez trafiğe çıkacak olan bir kişi 4'üncü basamak üzerinden en fazla 2 bin 237 lira trafik sigortası ödeyecektik.

İşte “Ziraat Bankası trafik sigortası yapıyor mu?” sorusunun ve benzerler sorularının merak edilen yanıtları…

ZİRAAT BANKASI TRAFİK SİGORTASI YAPIYOR MU?

Ziraat Bankası trafik sigortası yapmaktadır. Ziraat bankası, “Aracım Ziraat Güvencesinde Sigortası” ile bu işlemi yapmaktadır. En kapsamlı teminatları içeren, Aracım Ziraat Güvencesinde Sigortası ile siz de aracınız için bir kaskodan daha fazlasına sahip olabilirsiniz. Aracınızı risklere karşı Ziraat ile güvence altına alabilirsiniz.

Bu sigorta sayesinde karayolunda kullanma izni olan motorlu ve motorsuz kara araçlarından, römork ya da karavanlardan iş makinelerine hatta lastik tekerlekli traktörler, diğer zirai tarım makinelerinden doğan risklerin gerçekleşmesi halinde doğrudan uğrayacağı maddi zararları Ziraat ile teminat altına alabilirsiniz. Hususi olarak da kullanılan otomobil, kamyonet ve minibüs araçlar için düzenlenen paket poliçe içerisinde yer almaktadır.

EN UCUZ TRAFİK SİGORTASI NE KADAR?

Zorunlu trafik sigortasının ne kadar olduğu merak edilen konulardan bir tanesidir. Zorunlu trafik sigortası fiyatları sigorta yaptıran kişiye göre değişmekle birlikte 2022 yılı için TL ile 1.323 TL ile 6.018 TL arasında değişime uğramaktadır.

SİGORTA NEYE GÖRE YÜKSEK ÇIKAR?

Hasar geçmişi, kasko primlerine en çok etki eden nedenler arasında gösterilmektedir. Primi yükselten faktörler arasında araç modeli, markası ve aksesuarları da yer alıyor. Üst model araçlarda ise karşılanacak maddi hasar daha fazla olduğundan primlerde de artışlar meydana gelmektedir.

SİGORTA PRİM BORCU ÖDENMEZSE NE OLUR?

Sosyal güvenlik primlerinin ödenmesi gerekmektedir yani bu zorunlu bir görevdir. Kurumun prim ve diğer alacakları süresi içerisinde ve tam olarak ödeme gerçekleşmez ise ödenmeyen kısmı, sürenin bittiği tarihten başlayacak şekilde ilk üç aylık sürede her bir ay için yüzde 2 oranında gecikme cezası uygulanarak artırılmaktadır.

En ucuz trafik sigortası ne kadar? İlk araç sigortası ne kadar 2022?

Ev sahibim kirayı elden alıyor ne yapmalıyım?