Ekonomi

Trafik sigortası yaptıracaklar sistem değişti! Trafik sigortasında indirim fırsatını kaçırmayın!

Trafik sigortasında ödemeler değişti. Trafik sigortası yaptıracaklara duyurulur. İşte detaylar!Ödemeler değişikliğe uğradı

Zorunlu trafik sigortası bir kaza halinde karşı tarafın zararını, kabahat oranına göre ödüyor. Ödemeler değişikliğe uğradı. Kaza yapma durumuna göre de sürücüler 7 ayrı basamağa kadar sınıflandırıldı. İşte detaylar…

Trafiğe kayıtlı araç sayısı 26 milyonu geçmiş durumda. Trafik sigortası yaptırmamanın cezası 436 lira. Tavan fiyatlar sigorta şirketleri tarafından aşılamıyor.  Bu konu ile ilgili aynı zamanda ekspertiz olan İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yaşar Uysal sigortada gelen yeni sistemin ayrıntılarını anlattı.

Aracın sigortasız olduğu tespit edildiği zaman trafikten men edilme durumu yaşanabilir ve bir otoparka çekildiği için de ekstra bir masrafı meydana gelmektedir.

HER İLİN KENDİ TARİFESİ VAR!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu (SEDDK) çalışmasına göre mevcut 7 basamaklı sisteme 0 ve 8 basamakları gelmektedir. Sıfır basamağı çok riskli sürücüler oluşturuyor ve sıfır basamağı ‘çok riskli sürücüler’ grubunu temsil etmektedir. 1 yılda 3’ten fazla kaza yapanlar bu gruba alınıyor ve primleri yüzde 200 artışa uğruyor.

- 1-2-3. basamaktakiler riskli sürücüler yer alıyor.

- 4. basamakta yeni sürücüler yer alıyor.

- 5-6 ve 7. basamaklar iyi sürücüleri temsil ediliyor.

- 8. Basamakta yer alanlar ise çok iyi sürücüler oluyor.

İSTANBUL’UN PRİM ÖDEMELERİ!

Zorunlu sigortada İstanbul'un prim ödemeleri araç sahiplerinin dikkatini çekiyor. Kaza yapan araç sahiplerinin ödeyeceği tutar İstanbul'da 10 bin lirayı geçiyor. En düşük sigorta bedeli ise 2 bin 477 lira olarak uygulamaya konulacak.  Türkiye'nin bir yıllık kaza bilançosu ortaya çıktı ve 2 bin 282 can kaybı yaşandığı tespit edildi.

Türkiye genelinde hayata geçirilen sıkı tedbirlere rağmen kuralları çiğneyen sürücüler, 2022 yılında da yolları kan gölüne çevirdi. Resmi verilere göre ülke genelinde geçen sene meydana gelen 485 bin 48 kazada 2 bin 282 kişi hayatını kaybetti, 291 bin 151 kişi faydalandı. Yapılan bu yeni düzenlemede kaza yapmayan sürücüler için, çok iyi sürücüler basamağı olan 8 numara açıldı. Bu sürücülerin poliçelerinde yüzde 50 indirim uygulanacak.

Promosyonda acele eden başını taşlara vuracak! Ziraat Bankası promosyonda ipleri kopardı! İşte Ziraat Bankası promosyonu

Kamuda iş arayanlara duyurulur! Milli Eğitim Bakanlığı personel alacak! Başvuruları sakın kaçırmayın!