Kent Haberleri

Trafik sigortasında çığır açan dönem resmen başladı! Yüzde 50 indirim geldi!

Trafik sigortasında devrim niteliğindeki dönem resmen başladı. Bu kapsamda, iyi sürücülerin yüzde 50 daha az sigorta primi ödeyeceği öğrenildi. Diğer taraftan, senede üç ya da daha fazla kaza yapanları ise daha yüksek prim ödemeleri bekliyor. Bu kapsamda, iyi sürücülerin resmen ödüllendirileceği ve yüzde 50 daha az sigorta primi ödeyecekleri aktarıldı

Milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiren düzenlemeye göre; trafik sigortasında yeni dönem başladı. Bu kapsamda, iyi sürücülerin resmen ödüllendirileceği ve yüzde 50 daha az sigorta primi ödeyecekleri aktarıldı. Senede üç defadan fazla kaza yapan sürücüler için ise faturanın bir hayli kabaracağı ifade edildi.

"8’İNCİ BASAMAK EKLENDİ"

Kanal D Haber'de yer alan habere göre; Sigorta Uzmanı Turusan Bağcı, "Hedefimiz iyi sürücü ile kötü sürücü arasındaki farkı kayda değer anlamda açmak. Şimdi yeni uygulama; 8’nci basamak ilave edildii. Dedi ki; sen beş seneden beri 7’nci basamaktaysan, beş senedir hiç kaza yapmadıysan sana artık bir ödül veriyoruz. Artık seni 8’nci basamağa çıkarıyoruz. Bunun yanı sıra, sana indirim daha veriyoruz. Bu kapsamda, indirim yüzde 50'ye çıkıyor. Yani 5 bin 750 değil 2 bin 875 TL” dedi.

İşte konuya ilişkin tüm merak edilen ayrıntılar...

KÖTÜ SÜRÜCÜLER YÜKSEK PRİM ÖDEYECEK

Trafik sigortasında başlayan yeni dönemde, birden yediye kadar olan basamak sayısı artık sıfır ile sekiz arasında olacak şekilde düzenlendi. İyi sürücülere indirim yapılacak. Aynı zamanda, kötü sürücüler ise yüksek prim ödeyecek.

Söz konusu haberde; yeni düzenlemenin iyi sürücüler için ödül niteliğinde olduğunun altı çizildi. Fakat birden fazla kaza yapan sürücüler için aynı şeyin söylenemeyeceği vurgulandı. Zira bundan sonra kötü sürücüler diğer sürücülere nazaran sekiz kat daha fazla prim ödemesi yapacak.

Sigorta Uzmanı Turusan Bağcı "Bir senede üç ya da daha fazla kaza yapan kişiye bir ceza geldi. Bundan sonra bu kişiler, sıfırıncı basamağa düşecek. Bunun yanı sıra, yüzde 200 prim artacak” ifadelerini kullandı.

Haberde; nisan ayında ödeme yapan vatandaşların şanslı olduğu, zira mayısta primlerin bir önceki aya göre yüzde 5 oranında yükseldiğinin altı çizildi.

İkinci el araç fiyatları sıfırı geçti! Artışın sebebi bakın neymiş?

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Yargıtay’dan devrim niteliğinde fazla mesai kararı!

Sıfır otomobillere 3 ayda gelen zam akıllara durgunluk verdi! Hangi aracın fiyatı ne kadar?