27 / 04 / 2024

Trakya bölgesi yabancı yatırımcıların radarında! Çinli yatırımcılar Trakya'da fabrika arıyor!

Trakya bölgesi yabancı yatırımcıların radarında! Çinli yatırımcılar Trakya'da fabrika arıyor!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Trakya bölgesi yatırımcıların yeniden gözdesi haline geldi. Yabancı yatırımcılar fabrika yatırımı için Trakya bölgesinde arayışa girdi.



Kahramanmaraş depremlerinin ardından Trakya bölgesş yabancı yatırımcıların yeni gözdesi haline geldi. Fabrika yatırımı için Trakya bölgesinde arayışını hızlandıran yabancılar özellikle Çimnliler, fabrika almak için harekete geçti. 

ÇİNLİLER TRAKYA'DA FABRİKA ARIYOR!

Trakya bölgesine fabrika yatırımlarına çok yoğun bir ilgi olduğunu söyleyen Gayrimenkul Uzmanı Gülcan Altınay bunun en önemli sebeplerinden birisinin Avrupa’ya çok yakın olması ve bu bölge  lojistik üstü olarak planlandığını açıkladı. Öte yandan Altınay, arsa fiyatlarının diğer bölgelere göre daha düşük olması ve yatay mimari için uygun bir bölge olması Trakya’ya yoğun ilgi gösterildiğinin vurgusunu yaptı. 

Gayrimenkul Uzmanı Gülcan Altınay Trakya Avrupa pazarlarına yakınlığı ile de yatırımcılar için tercih edilen ülkelerin başında geldiğini söyledi.

Trakya bölgesi yabancı yatırımcıların radarında! Çinli yatırımcılar Trakya da fabrika arıyor!

TRAKYA YABANCI YATIRIMCILARIN RADARINDA!

Tekirdağ yani Trakya bölgesine ilginin artmasının en büyük sebeplerinden bir tanesi İstanbul’daki sıkışmış olan sanayicilerin en yakın bölge olarak Tekirdağ’da yoğunlaşması olduğunu açıkladı.

İstanbul bölgesindeki artan arsa fiyatları ve bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi olduğundan bahseden Altınay '' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Çerkezköy bölgesini özel endüstri bölgesi ilan etti. Geçtiğimiz aylarda bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi İstanbul’daki sanayicileri oraya teşvik etmek, İstanbul’daki sanayi azaltmak, Trakya bölgesine yoğunlaştırmaktır. Bu özellikle İkitelli sanayi bölgesini oraya taşımaya hedeflemektir” dedi.

Trakya bölgesi yabancı yatırımcıların radarında! Çinli yatırımcılar Trakya da fabrika arıyor!

İSTANBUL'DAKİ YÜKSEK FİYATLAR YATIRIMCILARI TRAKYA'YA YÖNLENDİRİYOR!

Altınay, İstanbul ve Trakya bölgesine fabrika yatırımı yapmak arasındaki farkların en büyük sebeplerinden bir tanesinin İstanbul’daki arsa maliyetlerin yüksek olması ve temin edilecek arsa alternatiflerinin azalması ve özellikle İstanbul bölgesinde yatay mimaride fabrika inşa etmek artık imkansız hale gelmesi olduğunu açıkladı.

İstanbul’da fabrika yapacak bir sanayicinin arsa aldığı zaman metre kare fiyatı yaklaşık 1000  dolar olduğunu söyleyen Altınay, Tekirdağ Trakya bölgesinde metre kare fiyatı 200 300 dolar olduğunu söyledi.

Trakya bölgesi yabancı yatırımcıların radarında! Çinli yatırımcılar Trakya da fabrika arıyor!

Altınay '' Fabrika sahipleri üretimleri arttıkça büyümek istiyorlar ve İstanbul’da büyümek istedikleri zaman arsa maliyetleri sanayicinin belini büküyor” diye konuştu.

Yatırımcı tarafından bakıldığında yatırımcının arsa alıp, fabrika yapıp, kiraya vererek bunu bir yatırım geliri haline getirmek istediğinden bahseden Altınay ''İstanbul’da Trakya bölgesine göre beş katı fazla fiyata arsa alıyor ama beş katı fazlaya kiraya veremiyor. İstanbul’daki yatırımcı fabrika yaptığı zaman metre kare fiyatı 6- 7 dolar Trakya bölgesinde kira rakamları 4-5  doar. Dolayısıyla yatırımcının da çok yoğun bir şekilde ilgisini çekmektedir.” dedi. 

Konut stokundaki yetersizlik arsaya olan talebi artırdı! Yatırımcıların gözü 1'e 10 kazandıran arazilerle Trakya'da!

İstanbul ve Trakya'da arsa satışı 122 bini geçti! Arsa almak isteyen yatırımcılar iyi araştırsın!

Geri Dön