30 / 04 / 2024

Trakya Cam, Tataristan'daki düzcam fabrikasının temelini attı

Trakya Cam, Tataristan'daki düzcam fabrikasının temelini attı

Trakya Cam Sanayii A.Ş., yaklaşık 250 milyon dolar tutarındaki Tataristan düzcam fabrikasının temelini attığını bildirdi



Trakya Cam'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, Saint Gobain firmasıyla imzalanan anlaşmalar kapsamında Rusya'da düzcam ve otocamı fabrikaları kurulmasına yönelik hazırlık çalışmalarının devam ettiğinin daha önce kamuoyuna duyurulduğu hatırlatıldı.

Bu kapsamda Tataristan Cumhuriyeti Alabuga Özel Ekonomik Bölgesi'nde gerçekleştirilecek düzcam, ayna ve kaplamalı cam yatırımlarına yönelik temel atma töreninin bugün yapıldığı kaydedilen açıklamada, temel atma töreni yapılan ve yatırım tutarı yaklaşık 250 milyon dolar olan fabrikalardan, ilk aşamada düzcam fabrikası ve ayna hattının 2012 yılında, kaplamalı camlar fabrikasının ise 2013 yılında devreye alınmasının planlandığı belirtildi.

İleri teknolojiyle donatılacak ve Şişecam know-how'ı ile kurulacak tesislerde 380 kişi istihdam edilecek.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Trakya Cam'dan yatırım atağı

Şişecam'ın yüzde 69.38 oranındaki bağlı ortaklığı Trakya Cam'ın bugün açıkladığı ayna ve kaplamalı cam üretimine yönelik yaklaşık 250 milyon dolar tutarındaki yatırımla birlikte, bu şirketin Fransız Saint Gobain ile Rusya'da yapacağı toplam düzcam ve otomotiv camı yatırımı 325 milyon dolar seviyesine ulaşmış olacak. Trakya Cam, borsaya yaptığı açıklamada, Rusya'da Tataristan Cumhuriyeti Alabuga Özel Ekonomik Bölgesi'nde düzcam, ayna ve kaplamalı cam üretimine yönelik yatırımın tutarının yaklaşık 250 milyon dolar olduğunu duyurdu. Trakya Cam, Fransız Saint Gobain ile imzaladığı anlaşmalar kapsamında Rusya'da düzcam ve otocam fabrikaları kuracağını ve çalışmaların devam ettiğini duyurmuştu. Yapılan açıklamada, ilk aşamada düzcam fabrikası ve ayna hattının 2012'de, kaplamalı camlar fabrikasının ise 2013'de devreye alınmasının planlandığı ifade edildi.
Sabah


Geri Dön