Kent Haberleri

Trakya'da 'Esen Tepe Taş Ev' trendi!

2015'ten beri Lüleburgaz Hamitabat Köyü’nde fotoğraf sanatçısı olan Erdem Esen’in işlettiği Esen Tepe Taş Ev'e ziyaretçi akını başladı.

Lüleburgaz Hamitabat Köyü'nde fotoğraf sanatçısı Erdem Esen tarafından inşaatına 2009'da başlanan Esen Tepe Taş Ev'in yapımı altı yılda tamamlandı. Sabah'ta yer alan habere göre; son beş yıl boyunca foto-film platosu olarak hem klip çekimlerinde hem de gelin-damat çekimlerinde aranılan mekan oldu.

Erdem Esen, Tepe Taş Ev'in kuruluş sürecini şu şekilde anlatıyor:

''On üç yıl önce Bodrum'un Ünlü mekanlarından Orkide Balık Restaurant'ın sahibi Ahmet Erol İsteği üzerine hotelin ve restaurantın tanıtım fotoğraflarını çekildikten sonra yapılan fotoğraf çalışması Bodrum'un diğer otellerinin de dikkatini çekti. Yoğun bir çalışma sürecinden sonra Bodrum'un doğal güzelliklerini fotoğrafladıkça Trakya kültürünü anlatan bir film platosu kurmaya karar verdim. Geldiğimiz noktada Trakya Kültürünü ve geçmişten geleceğe tarihi objeleri bir araya getirerek yeni nesillere aktarmaya çalıştığımız, aynı zamanda fotoğraf çekimleri ile faotoğraf sanatçılarını buluşturmayı hedefleyen bir platform oluşturduk. Erdem Esen şöyle devam etti: Binlerce ziyaretçi ağırladığımız Esen Tepe Taş Ev'de çocuklara yönelik yaptığımız etkinliklerimizin yanında sanatçıların da ilgisini çekerek, klip çekimleri özel toplantı yemek ve rezervasyonlu grup kahvaltıları özel gün fotoğraf çekimleri için Trakya'nın ilk fotoğraf platosu olduk. Çok sayıda fotoğrafçı ziyarette bulunuyor istedikleri bir konsept varsa hazırlamaya çalışıyoruz. Çocuk bebek doğum öncesi fotoğraf çekimleri ile ilgili bu yaz çok özel çalışmalar yapmayı düşünüyorum. TRT Müzik kanalında yayınlanan 'Sıcak Yüzler' programı Trakya'ya özgü türkülerinin içerdiğı klip çekimlerinin bir bölümünün klip çekimleri Esen Tepe Taş Ev'de gerçekleşti.''

DOĞAL BAL ÜRETİYORUZ

Aynı zamanda eşiyle birlikte arıcılıkla da uğraşan Erdem Esen, "Bu platformun kurulmasında en büyük destekçim eşim Ayşe Esen. Aileden gelen arıcılık mesleğini burada sürdürüyor. Ayrıca bal üretimi yaparken ziyaretçi minik öğrencilere ve küçük çocuklara arı kıyafetleri giydirerek camlı arı kovanlarının içindeki arıları gösterip çocuklara farklı bir deneyim kazandırıyor. Ürettiği doğal balı da düzenlemiş olduğumuz etkinliklerde misafirlerimize ikram ediyoruz" açıklamasında bulundu.