01 / 05 / 2024

Travel Turkey İzmir 8 Aralık'ta sona erecek!

Travel Turkey İzmir 8 Aralık'ta sona erecek!

Bu yıl 21 ülke, 60 il ve beldeden 850 firmanın katılımıyla İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda açılan " Travel Turkey İzmir " 8 Aralık'ta sona erecek




Türkiye'nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan ve bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Travel Turkey İzmir", Turizm Fuar ve Konferansı Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), uluslararası fuar organizatörü Hannover Fairs Turkey ve İZFAŞ ortaklığıyla  İzmir  Uluslararası Fuar Alanı'nda düzenlenen törenlerle ziyaretçilerine kapılarını açtı. 

Turizmi çeşitlendirmenin ülke ekonomisine katkı sağlayacağını belirten İzmir Valisi Mustafa Toprak, EXPO 2020 oylamasında yaşananlara değinerek, "EXPO'yu kaybettik, üzgünüz ama aslında bir şey kaybetmiş değiliz, kazandık. İzmir'in marka değerini artırmak için önemli çalışmalar yapıldı. Bunlar kentimizi geliştirmek için başlatılan bazı yatırımlara vesile oldu" diye konuştu. 

İzmir'in son 5 yıl içerisinde turizm anlamında büyük atağa kalktığını dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, EXPO 2020 için harcanması planlanan 2-3 milyar doların İzmir'e turizm teşviki olarak verilmesini istedi.


Partner ülke Mısır

8 Aralık'a kadar sürecek "Travel Turkey İzmir" Turizm Fuar ve Konferansı, İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda yerli ve yabancı firmaların katılımıyla hizmete açıldı. Bu yıl 21 ülke, 60 il ve beldeden 850 firmanın katılımıyla organizasyonda rekor seviyeye ulaşılırken bu yılki fuarın partner ili Çanakkale, partner ülkesi ise Mısır olarak belirlendi. 

21 ülkeden turizm profesyonellerinin de buluştuğu açılışa İzmir Valisi Mustafa Toprak, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, Küba Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals, Makedonya Büyükelçisi Goran Taskovaski, Polonya İstanbul Başkonsolosu Miroslaw Stawski, Mısır Turizm Konsolosu Ahmed Ali İsmail, İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İTO Meclis Başkanı Rebii Akdurak, THY Yurtiçi Pazarlama ve Satış Başkanı Halil İbrahim Polat, Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Alexander Kühnel, İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs ve çeşitli parti temsilcileri, iş dünyasından temsilciler ve firma yöneticileri başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. 


'Farklı konulara eğilmeli'

İzmir'in kum, deniz ve güneş turizminden farklı konulara eğilmesi gerektiğine dikkat çeken İzmir Valisi Toprak, kültür, eğitim ve yat turizminin önemine vurgu yaparak, "İzmir'deki yatak kapasitesini 100 bine çıkarmamız, sağlık turizminde talepleri ülkemize çekmemiz gerekiyor. Oluşturulacak 7-8 sağlık serbest bölgesinden bir tanesi de İzmir'de kurulacak" dedi.

Turizmi çeşitlendirmenin ülke ekonomisine katkı sağlayacağını belirten İzmir Valisi Mustafa Toprak, EXPO 2020 oylamasında yaşananlara değinerek, "EXPO'yu kaybettik, üzgünüz ama aslında bir şey kaybetmiş değiliz, kazandık. İzmir'in marka değerini artırmak için önemli çalışmalar yapıldı. Bunlar kentimizi geliştirmek için başlatılan bazı yatırımlara vesile oldu" diye konuştu.


'Termal turizm önemli' 

Partner il olmaktan onur duyduklarını belirten Çanakkale Valisi Ahmet Çınar ise, "Çanakkale tarihi açıdan önemli bir şehir. Gün batımı ve gün doğumunu Asya ve Avrupa'dan izleyebilirsiniz" diye konuştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, fuara katılımın yoğun olmasının mutluluk verici olduğunu dile getirdi. Özarslan, İzmir'in gelişmesine katkı koyacak en önemli konunun termal turizm olduğunu, sağlık turizminde serbest bölge olduğu takdirde İzmir'in bundan büyük kazanım sağlayacağını söyledi. METİN BURMALI


Yatak kapasitesi sınırlı

Kentte kiyatak kapasitesini artırmaya çalıştıklarını ifade eden Kocaoğlu, "İzmir'de kongre turizmini de geliştirmeye çalışıyoruz.Yatak kapasitemiz sınırlı.  2 yıl önce 5 bin dönüm alan ıplanladık. Bu alanda otel ve turizm şartı koyduk. Böylece İzmir'in ihtiyacı olan yatak kapasitesini üretmeye çalışıyoruz" dedi. Atatürk'ün 1934'te kadınlara seçme ve seçilme hakkını verdiğini hatırlatan Kocaoğlu,"Yerel seçimde hem belediye başkanı hem de belediye meclis üyeliğinde bayan sayısının artırılması dileği ile siyasetçilerimizden bunu talep ediyorum" dedi.


"Mısırlılar Türkiye'yi sonsuza kadar sevecek"

Mısır Turizm Konsolosu Ahmed Ali İsmail ise son derece önemli olan seyahat fuarında partner olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Mısır ve Türkiye arasında etkili bir işbirliği beklentisi içinde olduklarını belirten Ahmed Ali İsmail, "Türkiye ve Mısır'ın kalbi bir, politika başka bir konu. Mısırlılar Türkiye'yi sonsuza kadar sevecek" dedi. 


Türk Dünyası'nın kalbi Eskişehir Travel'da

'Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı', "Travel Turkey İzmir" Turizm Fuar ve Konferansı'nda 240 metrekarelik tanıtım standıyla büyük ilgi görüyor. Eskişehir'in tarihi ve kültürel alanlardaki çalışmaları anlatılırken yazılı ve görsel sunumlar yapılarak fuar ziyaretçilerine Eskişehir'in yeraltı kaynakları ve yerüstü güzellikleri tanıtıldı. 

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Eskişehir Valisi ve aynı zamanda Eskişehir 2013 TDKB (Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı) Yönetim Kurulu Başkanı olan Güngör Azim Tuna'nın birlikte gezdiği Eskişehir standında Yunus Emre, Nasreddin Hoca, Frig kralı ile Frig kraliçesini temsil eden animatörler kenti ve büründükleri karakterleri tanıtan broşür ve kitapları vatandaşlara dağıttı.


Türkvizyon Şarkı Yarışması 

Eskişehir Karikatür Müzesi'nde sergilenen 20 tablonun yer aldığı Eskişehir standında Eskişehir'deki Frig Yolu'na ait fotoğraflar ve Frig Yolu haritası hakkında da bilgiler verildi. Fuar boyunca cam ustası, kalsedon ustası ve lületaşı ustalarının çeşitli gösteriler yaparak ürünlerini sergilediği Eskişehir standında bu yıl ilk defa Eskişehir'de Türkvizyon Şarkı Yarışması yapılacağının da altı çizildi. Türkvizyon Şarkı Yarışması'na 23 ülkenin katılacağı ve 21 Aralık'ta ilk defa Eskişehir'de yapılacak finallerde, daha önce kendi ülkelerinde yapılan elemelerde seçilen finalistlerin serbest seçtikleri şarkılarla ülkelerini temsil edecekleri belirtildi. 


Yeni Asır


Geri Dön