27 / 06 / 2024

Tren biletlerinde emeklilere yüzde 10 indirim!

Tren biletlerinde emeklilere yüzde 10 indirim!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tren biletlerinde emeklilere yönelik 1 Nisan'da uygulanmaya başlanan yüzde 10 indirimden bugüne kadar 62 bin kişinin yararlandığını açıkladı.



Bakanlık tarafından yapılan açıklama kapsamında, 2024'ün "Emekli Yılı" ilan edildiği hatırlatılarak, bu doğrultuda tren biletlerinde uygulanan indirim kampanyasında gelinen noktaya ilişkin bilgi verilmiş oldu. 

Yüksek hızlı tren (YHT), ana hat ve bölgesel trenlerde 1 Nisan itibarı ile uygulanmaya başlanan emeklilere yüzde 10 indirim kampanyasından faydalanan emekli vatandaş sayısının 62 bin kişiye ulaştığını ifade eden Bakan Uraloğlu, "Akıl ve alın terleriyle ülkemize hizmet eden emeklilerimiz, seyahatlerinde ağırlıklı olarak YHT'leri tercih ediyor. İndirimi başlattığımız nisan ayının başından bu yana YHT'lerle 37 bin 500, ana hat trenleri ile 10 bin 321, bölgesel trenlerle ise 14 bin 240 emeklimiz yolculuk yaptı." diye ifade etti.

Tren biletlerinde emeklilere yüzde 10 indirim!

"TURUNCU MASA" UYGULAMASIYLA DESTEK

Öte yandan ise son 22 senede  275 milyar dolarlık ulaşım altyapısı yapıldığını ifade eden Bakan  Uraloğlu, emekli vatandaşların hayatlarının ikinci baharında günlük yaşamın içinde yer almaları ve bu süreçte de toplumdan kopmamaları adına her türlü tedbiri almaya devam edeceklerini söyledi.

Bakan Uraloğlu, emeklilere seyahatleri sırasında da kolaylıklar sağladıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Türkiye Yüzyılı'nın mimarı olan emeklilerimiz başımızın tacıdır. Onları trenlerimizde misafir etmekten mutluluk duyarken trenlerimizde konforlu ve güvenli seyahat edebilmeleri için de her türlü tedbiri alıyoruz. Hayata geçirdiğimiz 'Turuncu Masa' uygulamasıyla yaşlı veya hareket kısıtlı vatandaşlarımıza destek oluyoruz."

Avrasya Tüneli'nde araç geçiş rekoru kırıldı! 

Bakan Uraloğlu açıkladı! Bayramda hangi köprü ve otoyollar ücretsiz hizmet verecek?

Bakanlık açıkladı! PTT'den emeklilere yüzde 20 indirim fırsatı...

YHT'de Kurban Bayramı için ek seferler düzenlenecek!


Geri Dön