Ekonomi

Trendyol depremzedelerin elini bırakmıyor! Yardımlar 400 milyon lirayı aştı!

Trendyol deprem bölgesine yardımlarına devam ediyor. Yardımlar 400 milyon lirayı aştı. İşte detaylar!Afet bölgesine ulaştırılan yardımlar 400 milyon TL'yi aşarak devam ediyor

Trendyol, tüm maddi olanaklarını, lojistik imkanlarını ve insan kaynağıyla AFAD, Ticaret Bakanlığı ve yerel yönetimlerle koordinasyon halinde bölgedeki yardım çalışmalarına aktif katkı sağlıyor. Afet bölgesine ulaştırılan yardımlar 400 milyon TL'yi aşarak devam ediyor. İşte detaylar…

Trendyol’un yaptığı yardımlara bakıldığı zaman;  40 tır ve 10 kargo uçağı ile deprem felaketinin gerçekleştiği ilk günden bu yana kendi kaynakları ile 187 bin kumanya, 2 bin 400 jeneratör, 52 ton su, 105 bin 800  kuru gıda,  konserve, 45 bin ekmek, 30 bin adet battaniye, bin 826 akülü elektrikli kırıcı, 100 hilti, 3 bin 900 benzinli ağaç testeresi, 7 bin 700 adet ısıtıcı ve gazlı soba, 75 bin adet iş elpeni, 2 bin 100 iş ayakkabısı, 28 bin adet de yetişkin ve çocuk botu, 91 bin adet kadın, erkek, çocuk kıyafeti, bin 800 yağmurluk ve mont, 50 bin paket çay, 125 bin atıştırmalık gıdanın yanı sıra 5 bin powerbank, akü ve şarj cihazı,  18 bin çocuk bezi, 5 bin 500 bebek maması, 12 bin hijyenik kadın pedi, 12 bin 400 adet ıslak mendil, 19 bin hijyen malzemesini depremzedelere ulaştı.

1 MİLYON KİŞİLİK SICAK YEMEK DAĞITILDI!

 Yardıma dair yapılan açıklamanın devamında da şu bilgilere yer verildi: “Bölgede yer alan ve depremde hasar görmemiş tüm Trendyol Express depo, aktarma merkezi ve şubelerini acil ihtiyaç malzemelerinin dağıtımı için hazır hale getirildi. Tüm Türkiye'den toplanan temel ihtiyaç, gıda ve yardım malzemelerini ilk günden beri Trendyol Express ve Trendyol GO'nun bölgedeki 600 araçlık lojistik ağı ve 700 kişilik gönüllü saha ekibiyle depremzedelere ulaştırmaktayız.

 “Trendyol Yemek aracılığı ile afet bölgesinde, 1 milyon kişilik sıcak yemek, temel ve hazır gıda dağıttık. Bölgedeki seyyar mutfaklara sürekli malzeme tedariği sağlamaktayız. Daha fazla kişiye sıcak yemek tedarik edebilmek için afet bölgesindeki illerde seyyar mutfak kurulumlarımız da hala devam ediyor. Ek olarak çalışanlarımızın, kuryelerimizin ve satıcılarımızın dayanışması ile birlikte toplanan gıda, battaniye, kışlık kıyafet ve diğer yardım malzemelerinden meydana gelen bin koliyi bölgeye ulaştırdık.

 “1.2 milyon müşterimiz, Ticaret Bakanlığı'nın başlattığı Deprem Yardımlaşma Seferberliği butiği destek ürünleri ve sivil toplum kuruluşlarının dijital destek kartlarını satın alarak desteklerini platformumuz aracılığıyla afet bölgesine ulaştırdı. Ülkemizin yaşamış olduğu bu zor günleri dayanışma içerisinde atlatacağımıza inancımızla, tüm imkanlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz."

Mirasın mahkeme kararı ile satışı nasıl yapılır?

Kiracı deprem testi yaptırabilir mi? Kiracılar yaşadığı evin depreme dayanıklı olup olmadığını nasıl öğrenir?