Sektörel

Trimbox elektromarkette 200 şubelik zincir kuracak!

Bursa'da elektrik üzerine market açan Trimbox, mağaza sayısını 2020 yılına kadar Türkiye çapında 200'e çıkarmayı hedefliyor. Bursa mağazasının, yıl sonuna kadar ciro beklentisi 3 milyon 450 bin TL...


Bursa'da elektrik üzerine market açan Trimbox, mağaza sayısını 2020 yılına kadar Türkiye çapında 200'e çıkarmayı hedefliyor. Markalı elektrik dükkânları olarak adlandırılan Bursa mağazasının, yıl sonuna kadar ciro beklentisi 3 milyon 450 bin TL.

Bursa'da Yurttaş Holding'in ürettiği voltaj kaynaklı yangınları önlemek üzere ve yüksek voltajı dengelemek için geliştirilen Trimbox, uluslararası standartlarda patenti alınmış bir ürün olma özelliğini taşıyor.
2012 yılında holdingleştiklerini anlatan Trimbox Yönetim Kurulu Başkanı Evren Yurttaş, ürünü daha önce distribütörlerle satmayı denediklerini sonrasında ise bu işi de kendilerinin yapmasına karar verdiklerini söyledi. Mayıs ayında Bursa'da 1350 metrekarelik bir mağaza açarak, mağazalaşmaya karar verdiklerini anlatan Yurttaş, "Biz gelecek 15 yılın projeksiyonlarını çıkardık.

Mahalle arasındaki elektrikçi devri kapanacak. Tekno marketler gibi marketlerde elektrikçilerdeki ürünlerin çok daha çeşitlisi satılacak ve kullanıcıya montaj kolaylığı da sağlanacak" dedi. Perakendeye girme sebeplerinden birinin de tüketiciyi duyabilmek olduğunu dile getiren Yurttaş, toptan satış için büyük inşaat firmaları ile de görüşmeler yaptıklarını aktardı.  Evren Yurttaş, voltajı dengeleyen  voltajdan her yıl 1 milyar 500 bin TL kayıp olduğunu belirtti.

ELEKTRİK KARTLARININ YÜZDE 90'l YANIYOR
Yurttaş, "Türkiye'de 15 milyon adet makine var.Bunların elektrik kartlarının yüzde 90'ı yanıyor. Bunun sebebi ise voltaj" diye konuştu. Yıllık 33 milyon elektrik abonesi olduğunu da vurgulayan Yurttaş, "Her abonenin yıllık ortalama 20 zararı oluyor. Lamba patlaması, elektronik cihazların bozulmasının tüm sebebi voltaj.Biz bunu önlüyoruz" ifadesini kullandı. Trimbox'un elektrik hatlarına yapılan siber saldırıları engellediğini, hastanelerdeki yaşam destek ünitelerinin, trafo patlaması gibi durumlarda kontrol altına alındığını, kombilerin yangın riskine karşı korunduğunu anlatan Yurttaş, "Biz bu ürünle teknik servislerin düşmanı olduk" dedi.


1000 KONUT İÇİN MALİYET 200 BİN LİRA TL  
Yurttaş, Trımbox kullanımının inşaat firması sahiplerinin evlerini akıllı ev haline getirecek. 1000 konutluk bir projede bu ürün 200 bin TL gibi bir ek maliyet getirir fakat değer katar" dedi.


Habertürk