05 / 05 / 2024

Tripleks kaymakamlık lojmanına mühür vuruldu!

Tripleks kaymakamlık lojmanına mühür vuruldu!

Ardahan'ın Hanak İlçesi Kaymakamı için yaptırılan tripleks lojmana, projesi çalıntı olduğu gerekçesiyle mühür vuruldu



Projenin miman Bayındırlık İl Müdürlüğü aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açtı

Ardahan Bayındırlık il Müdürlüğü'nün Hanak'ta 300 bin lira harcayarak yaptırdığı 14 odalı, kapalı havuzlu, kapalı otoparklı tripleks lojman, projesinin çalındığını iddia eden Mimar Erdinç Erdağı'nın başvurusu üzerine mahkeme kararıyla mühürlendi. Projesinin kendisinden izinsiz kullanıldığını iddia eden mimar Erdağı, Bayındırlık İl Müdürlüğü aleyhine tazminat davası açtı.

'HANAK İÇİN ÇOK LÜKS'

Daha önce Kars'ın Susuz ve Erzurum'un Tortum ilçelerindeki kaymakamlık lojmanlarının projesini çizen Mimar Erdinç Erdağı'dan Ardahan'ın Hanak îlçesi'nde yapılması planlanan kaymakamlık lojmanı için de proje istendi. Erdağı projeyi tamamlayıp dönemin Kaymakamı Süleyman Ovalı'ya sundu. Ovalı konutun "Hanak için çok lüks ve gösterişli" olduğunu belirterek projeyi geri çevirdi.

Ancak aynı proje bir süre sonra Ardahan Valiliği'nin emri ile Bayındırlık İl Müdürlüğü tarafından uygulamaya konuldu. Toprak damlı evlerin bulunduğu Hanak'ta böyle bir kaymakamlık lojmanının çok lüks ve gereksiz olduğunu belirterek karşı çıkan dönemin Kaymakamı Ovalı hakkında da soruşturma açıldı ve ilçeye 2 kez müfettiş gönderildi.

Bu arada yerden ısıtmalı, 14 odalı, zemin katında yüzme havuzu bulunan kapalı otoparklı tripleks lojman 300 bin TL harcamayla tamamlandı. Aynı zamanda müteahhitlik yaptığı için merak edip ihale dosyasını inceleyen Mimar Erdağı, binanın, kaymakamlığa verdiği projenin Süleyman Ovalı aynısı olduğunu görünce hemen Ardahan 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Bilirkişi raporunda projenin altındaki mührün sahte olduğu belirtilince mahkeme tamamlanan ancak henüz kullanılmayan lojmanı önceki gün mühürledi.
Habertürk/Fakir YILMAZ


Geri Dön