21 / 05 / 2024

TRT'nin Kürtçe şarkı yarışmasında TOKİ ödül verecek!

TRT'nin Kürtçe şarkı yarışmasında TOKİ ödül verecek!

Yılbaşında stüdyodan canlı habere de başlayacak olan TRT 6 (şžeş) TOKİ'nin sponsorluğunda yapılacak yarışmanın birincisine İstanbul Selimpaşa Emlak Konutları'ndan 3 + 1 daire verilecek



 

TRT bir ilke daha imza atıyor. TRT 6 kanalında yayınlanacak olan Kürtçe şarkı yarışmasında ünlü Kürt sanatçılar jüri olacak.

Kürtçe yayını başlatan TRT'nin Kürtçe şarkı yarışması da nihayet başlıyor. Kanalda fragmanları yayınlanan yarışma için yurt içinde 7, yurt dışında ise 3 merkezde seçmeler yapılacak. Yarışmanın eleme bölümlerinin sunuculuğunu Özlem Taş, ana yarışmanın sunuculuğunu ise kanalda daha önce de program yapan Acar Filiz üstlenecek. Jüri üyeleri için seçici davranan TRT 6'nın, Nihat Doğan, Yekbun Civak ve Suriye'de yaşayan Kürtler arasında bir hayli popüler olan Said Yusuf'ta karar kıldığı belirtiliyor. Eleme turlarının jüri üyeliği için ise kanalda Qada Erbane isimli programını başarı ile sunan Diyarbakırlı sanatçı Kadir İpek ve TRT 1'de yapılan 'Sen Türkülerini Söyle' yarışmasında birinci olan ve TRT sanatçısı olarak çalışmaya başlayan şžehmuz Esenkuş yer alıyor. Yurt içinde İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Van, Diyarbakır ve Nusaybin, yurt dışında ise Stocholm, Erbil ve Köln'de ön elemeler yapılacak. Büyük bir iddia ile yol çıkan kanalın iç yapımı STRANA XWE B܊JE (Sen Türkünü Söyle) ile yeni starlar aranacak. Yılbaşında stüdyodan canlı habere de başlayacak olan TRT 6 (şžeş) TOKİ'nin sponsorluğunda yapılacak yarışmanın birincisine İstanbul Selimpaşa Emlak Konutları'ndan 3 + 1 daire verilecek. Yarışmaya www.stranaxwebeje.com adresinden başvuru yapılacak.
Yeni şžafak

 


Geri Dön