29 / 04 / 2024

Trump Towers AVM, Eylül ayında açılacak!

Trump Towers AVM, Eylül ayında açılacak!

Eylül ayında hizmete girmesi beklenen Trump Towers Alışveriş Merkezi, Türkiyede ilk defa 25 Türk tasarımcıyı tek çatı altında birleştirirken aynı zamanda halka açık bir podyuma da ev sahipliği yapacak...



Çocuklara ait özel bir yaşam alanının yaratıldığı, radyo istasyonundan Disney Tiyatroya, özel konseptli sinemadan street food temasına kadar Türkiyede ilk olacak konseptlerin hayata geçirileceği 7 katlı AVM, New Yorkun en ünlü şeflerinden birini de Türkiyeye getirecek.

Büyükdere Caddesi başta olmak üzere belli bölgelerde alışveriş merkezlerinin sayısı arttıkça, son dönemde yaratılan farklı konseptler, Mudonun patronu Mustafa Taviloğlunun AVM kiralama ve yönetiminde sektörün duayenlerinden Avi Alkaşa sorduğu Bu müşteriler aydan mı gelecek sorusunu ortadan kaldıracak gibi görünüyor.

Bunlara son örneklerden biri de Şişli- Mecidiyeköyde Trumpın Doğan Grubuyla birlikte hayata geçirdiği Trump Towers İstanbulun alışveriş merkezi projesi. Eylül ayında kapılarını açması beklenen proje, Türkiyede ilk defa 25 Türk tasarımcıyı tek çatı altında birleştirirken podyumu da ayağınıza getirecek. Çocukların çocuk boyutunda yaşadıkları bir yaşam alanının yaratıldığı merkezde radyo istasyonundan Disney Tiyatroya, özel konseptli sinemadan street food temasına kadar Türkiyede ilk kez hayata geçirilecek kavramlar dikkat çekiyor.

Birkaç ünlü ve Türkiyeye ilk kez gelecek markayla da görüşmeler sürerken Trump Towers, şimdilik ismi sır gibi saklansa da New Yorkun en ünlü şeflerinden birini de Türkiyeye getirecek. Trump Towers AVMnin konsept planlama, mimari tasarım koordinasyonu ve kiralamasını FYP üstlenirken, grubun perakende ortağı ise Londradaki Canary Whalf, Kings Cross, Cardiffteki St. Davids gibi ünlü AVM projelerinde imzası olan Lunson Mitchenall...

Çocuk AVMsi yaratıldı

43 bin 500 m2 kiralanabilir alana sahip olan, 175 mağazalı, 5 katı alışveriş, 2 katı da restoran ile açık alanda yeme-içme ve etkinlik alanı olarak tasarlanan AVMde, Türkiyede ilk defa street food temasıyla sunulacak dünya mutfakları ve fast food markalarından oluşan 3 ayrı bölüm oluşturduklarını söyleyen FYP Proje Geliştirme, Pazarlama ve Satış Üst Yöneticisi Füsun Yılmaz Phillipson, AVMyi diğer rakiplerinden ayıran bir özelliği de çocuklar için yarattığı konsept. 8 bin 300 m2 kiralanabilir alanda çocukların kendi boyutlarında yaşayabildiği bir alan yarattık. AVM içinde ayrı bir çocuk AVMsi oluşturduk. Burada 3 bin 200 m2lik de bir eğitim ve aktivite merkezi ayrıldı. Ayrıca Disney Tiyatroyla da bir ilki gerçekleştiriyoruz dedi. Phillipson, özel katın bebekten 10 yaşa kadar çocuklara hitap edeceğini açıkladı.

Bahar Korçandan Arzu Kaprola tasarımcılar burada

Türk dizaynerlar için özel bir konsept yaratan AVMde 10 lider, 15 de genç tasarımcı ilk defa birarada özel tasarlanmış bir alanda tek çatı altında olacak. Bahar Korçan, Arzu Kaprol, Hatice Gökçe, Özlem Süer, Mehtap Elaidi, Gamze Saraçoğlu gibi ünlü tasarımcıları ağırlayacak merkeze moda şovlarının da yapılabileceği bir de defile alanı eklenmiş durumda. Füsun Yılmaz Phillipson, Türk dizaynerların yanı sıra merkezde yerli ve yabancı perakendecilerin de yer kiraladığını hatırlattı.

New Yorkun gözde şefi geliyor

Yeme-içme alanlarında da farklılık yarattıklarını ve fast food, çocuk yemek alanları ve restoranları ayrı mekanlarda ama açık alanda birleştirdiklerine dikkat çeken Füsun Yılmaz Phillipson, Türkiyeye ilk street food konseptini getiriyoruz. Ayrıca adını henüz açıklayamasak da New Yorkun en ünlü şeflerinden birini Türkiyeye Trump Towersla getiriyoruz. Yeme-içme konusunda çok iddialıyız dedi.
Vatan/Hale Tüzün


Geri Dön