19 / 05 / 2024

TSKB Gayrimenkul'un hisseleri borsada!

TSKB Gayrimenkul'un hisseleri borsada!

TSKB GYO A.Ş'nin 1-2 Nisan 2010'da halka arz edilen hisseleri İMKB Kurumsal Ürünler Pazarında işlem görmeye başladı



Hisselerin halka arzının ilk gününde İMKB işlem salonunda düzenlenen gong çalma töreninde konuşan İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, henüz halka açılmamış, gelişme potansiyeli olan şirketleri sermaye piyasalarıyla buluşturmak üzere yola çıktıklarını belirterek, 2 yıldır bu konu üzerinde yoğun olarak çalıştıklarını ve global krizi iyi değerlendirerek altyapı hazırlıklarını tamamladıklarını anlattı.

Erkan, ayrıca 6-7 Mayıs 2010 tarihlerinde, çok geniş kapsamlı bir halka arz toplantısı gerçekleştireceklerini anımsattı.

TSKB GYO'nun halka arzı ile birlikte piyasalarındaki GYO sayısının 15'e yükseldiğini belirten Erkan, net aktif değerler açısından TSKB GYO'nun 7. sırada yer aldığını bildirdi.

SPK Başkanı Vedat Akgiray da, İMKB'nin sermaye piyasalarının ve halka arzın önemini anlatmak için "çırpındığını" belirterek, "Bu şekilde biz her gün buraya gelmeye razıyız" dedi.

TSKB GYO Genel Müdürü Korkut Ün ise, 2009 sonunda aktif büyüklüğü 300 milyon lira çıkan şirketin bu süreçte alışveriş merkezleri, turizm yatırımları, sürdürülebilir, uzun vadeli, kira geliri getirici gayrimenkullere odaklandığını ve gelecekte de bu stratejiyi sürdüreceğini bildirdi.

-HALKA ARZIN AYRINTILARI-
İMKB Yönetim Kurulu, TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin 1-2 Nisan 2010 tarihlerinde halka arz edilen 57 milyon 500 bin lira nominal değerli hisse senetlerinin 1 lira nominal değerli beher hisse için 1,05 lira baz fiyat ve "TSGYO" koduyla, bugünden itibaren Kurumsal Ürünler Pazarında işlem görmeye başlamasına karar verildiğini duyurmuştu.

Hisse senetlerinin işlem sırasına gönderilecek emirlerde maksimum adet miktarı 25 bin olarak uygulanıyor. İMKB'nin Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) bugün yayımlanan "Yeni Açılan Pazar" duyurusunda, şirketin sermayesi 150 milyon lira, halka açıklık oranı yüzde 38,33, fiyat marjı: 0,94/1,16 lira arası olarak gösterildi.

TSKB Gayrimenkul hisselerinde 1,07 ile 1,11 fiyat aralığında işlemler devam ediyor.

Törende verilen bilgiye göre 1-2 Nisan'daki halka arzında yaklaşık 4 kat talep toplayan TSKB GYO'da payların yüzde 48'i yurt dışı kurumsal yatırımcılara, yüzde 50'si yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 2'si ise yurt içi kurumsal yatırımcılara satıldı.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

TSKB GYO da artık borsada

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) A.Ş'nin 1-2 Nisan 2010'da halka arz edilen hisseleri İMKB Kurumsal Ürünler Pazarında işlem görmeye başladı. Hisselerin halka arzının ilk gününde İMKB işlem salonunda düzenlenen gong çalma töreninde konuşan İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, henüz halka açılmamış, gelişme potansiyeli olan şirketleri sermaye piyasalarıyla buluşturmak üzere yola çıktıklarını belirterek, 2 yıldır bu konu üzerinde yoğun olarak çalıştıklarını belirtti.
Sabah


Geri Dön