27 / 04 / 2024

TSKB GYO, Pendorya AVM'deki mağazalardan kira almayacak!

TSKB GYO, Pendorya AVM'deki mağazalardan kira almayacak!

TSKB GYO, Pendorya AVM'de bulunan ve koronavirüs nedeniyle faaliyetlerini durduran mağazalardan martta kapalı oldukları süre ve nisan ayı için kira bedeli almayacağını açıkladı.



TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) şirket portföyünde yer alan AVM hakkında açıklama yayınladı.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) GYO, Pendorya Alışveriş Merkezi'nde bulunan ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle faaliyetlerini durduran mağazalardan martta kapalı oldukları süre ve nisan ayı için kira bedeli almayacak.

TSKB GYO'nun portföyünde bulunan Pendorya Alışveriş Merkezi'nde bulunan kiracıların önemli bir kısmı faaliyetlerini durdurdu. Mart 2020 döneminde mağazaların kapalı olduğu günler dahilinde kısmi olarak, Nisan 2020 döneminde ise tüm ay boyunca mağazaları kapalı olan kiracılarından kira bedeli alınmamasına ve söz konusu dönem içerisinde hizmet vermeye devam eden mağazalar için kira bedeli alma yetkisinin Şirket Genel Müdürlüğü'ne verilmesine karar verildi.

TSKB GYO'nun KAP açıklaması:
Koronavirüs (COVID-19) küresel salgını kapsamında, Şirketimiz portföyünde bulunan Pendorya Alışveriş Merkezi'nde bulunan kiracıların önemli bir kısmı faaliyetlerini durdurmuştur. Mart 2020 döneminde mağazaların kapalı olduğu günler dahilinde kısmi olarak, Nisan 2020 döneminde ise tüm ay boyunca mağazaları kapalı olan kiracılarımızdan kira bedeli alınmamasına ve söz konusu dönem içerisinde hizmet vermeye devam eden mağazalar için kira bedeli alma yetkisinin Şirket Genel Müdürlüğü'ne verilmesine Yönetim Kurulumuz tarafından karar verilmiştir.

Tüm dünyayı etkisi altına alan küresel salgın sebebiyle, önceliğimiz insan sağlığı olup, oluşan olumsuz ekonomik koşulları güç birliği ve dayanışma içinde atlatacağımızı umuyor, salgının seyri ve süresi öngörülemediğinden, alınan kararların Şirketimiz açısından nihai etkisinin ilerleyen dönemde daha net analiz edilebileceğini kamuoyunun bilgisine sunarız.


Geri Dön