11 / 10 / 2024

Tsunami riski var mı? Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Karadeniz'de yaşanan depremi yorumladı!

Tsunami riski var mı? Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Karadeniz'de yaşanan depremi yorumladı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Karadeniz'de Bartın'ın Amasra ilçesi açıklarında 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.




Karadeniz'deki deprem sonrası deprem bilimci Prof. Dr. Şükrü Ersoy, katıldığı bir canlı yayında tsunami riski olup olmadığı sorusunu yanıtladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.16'da Karadeniz'de Bartın'ın Amasra ilçesi açıklarında 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Bartın'ın Amasra ilçesine 119,64 kilometre mesafede olan depremin, 9,33 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Saha tarama çalışmalarında olumsuzluk kaydedilmeyen deprem sonrası Prof. Dr. Şükrü Ersoy, katıldığı bir canlı yayında önemli açıklamalar yaptı.

Tsunami riski var mı? Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Karadeniz de yaşanan depremi yorumladı!

DEPREM ENERJİSİ ÇOK FAZLA

Ersoy, "Deprem tarihinde çok fazla verimiz olan bir yer değil çünkü büyük depremler yaşanan bir bölgedeyiz. Ama bu tamamen depremden arınmış bir yer değil elbette. Zaman zaman buna benzer depremler oluyor. Hatta bu deprem 4.8 olarak verildi ama bazı kaynaklar 5.3 olarak veriyor. Bunun şöyle bir önemi var; yani bu 30-35 tane 4 büyüklüğündeki deprem enerjisine sahip" dedi. 

TSUNAMİ RİSKİ VAR MI? 

"Büyük bir tehlike beklemiyorum" diyen Ersoy, "Mesela 6’yı geçen depremler olsa şöyle bir senaryo olabilir; bu depremler denizaltı heyelanlarını tetiklediği takdirde tsunami bile yaratabilir" dedi. “Karadeniz Bölgesi için tsunami riski var mı” sorusuna yanıt veren Ersoy, “Şu an için yok” cevabını verdi.

Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt'ten o bölge için 7 ve üzeri deprem uyarısı geldi!

İstanbul ve Marmara'nın depreme karşı ciddi şekilde dönüşmesi gerekiyor! Kentsel dönüşüm finansmanı acil ihtiyaç! 

Prof. Dr. Şükrü Ersoy uyardı! Marmara'daki deprem endişe verici...

 


Geri Dön