Genel

TT Arena Stadı'nın dekorasyon çalışmaları başladı!

Statta Galatasaray"ın soyunma odasının bulunduğu koridorun rengi sarı olacak ve bu gücü simgeleyecek. Rakip takımlara ise dekorasyon dilinde œnötr anlamına gelen gri ile œSiz yoksunuz mesajı verilecek.

GALATASARAY Kulübü, 15 Ocak"ta açılışı yapılacak yeni stadı Türk Telekom Arena"nın kapılarını Doğan Medya Grubu"na açtı. Başkan Adnan Polat ve ekibi, Doğan Grubu"na bağlı gazete ile televizyonların genel yayın yönetmenleri, yazarları ve muhabirlerine dün stadı gezdirdi. Başkan, tüm sarı kırmızılı camianın gurur abidesi olacak stadı büyük bir heyecanla anlattı.
İşte Türk Telekom Arena Stadı"nın özellikleri...
- Statta Galatasaray"ın soyunma odasının bulunduğu koridorun rengi sarı. Bu renk gücü simgeliyor.
- Buna karşılık rakip takımın ise soyunma odası koridorları da dolapları da gri. Bu renkte mimari dekorasyon dilinde nötr anlamına geliyor. Yani, G.Saray bu renkle rakiplere œSiz yoksunuz mesajı verecek.
Cehenneme 40 metre!
- Aslantepe"de rakip takım sağ taraftaki tünelden sahaya doğru çıkıyor. Ve koridordan sonra sahaya çıkış mesafesi 80 metre. Ve mesafe metrelere bölünmüş œCehenneme 40 metre-30 metre kaldı yazıları konulacak.
- G.Saray takımının 80 metrelik sahaya çıkış mesafesine ise œZafere 40 metre-30 metre gibi geri sayım şeklinde mesajlar yazılacak.
- Türk Telekom Arena, UEFA"nın belirlediği 2016 Avrupa şžampiyonası"nın standartlarına uyan ilk ve tek bitmiş stat olacak.
- Stadın her tarafından tribündeki taraftarlar sahayı 60 ve 90 derecelik eşit alanlarla görebilecek.
- Galatasaraylı futbolcuların yedek kulübesinde oturacağı koltukların tamamı ısıtmalı olacak.
Stat turistlere gezdirilecek
- Türk Telekom Arena, aynı zamanda Türkiye"deki ilk üstü kapalı stat olacak. Stat bittikten sonra G.Saray Kulübü, üstünü açılır-kapanır yapacak.
- Stadın içinde amfitiyatro ve büyük bir de kongre salonu bulunuyor.
- Aynı zaman Divan Restaurant, VIP misafirlerine maç günü dışında da hizmet verecek.
- G.Saray kulüp binası, yönetim kurulu toplantı odaları ve G.Saray Müzesi de yeni stada taşınacak.
- Aynı Bernabeu ve birçok Avrupa"nın önde gelen kulübünde olduğu gibi stadın gezilmesi de kulübe ayrı bir gelir kaynağı oluşturulacak.
- Stada 500 metre uzaktaki metro istasyonu saatte 30 bin kişi taşıyacak.

Fazladan 30 bin kişilik talep var

- BİR ara yedek kulübesine oturan Polat, Mehmet Ars-lan"a, açılış töreninde tribünlerin tıklım tıklım dolacağını garanti etti. G.Saray Başkanı, œ52 bin kişilik stat dolacağı gibi fazladan da 30 bin talep var dedi.

Aziz Yıldırım davet edildi

G.SARAY, açılışa F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım"ın yanı sıra Spor Toto Süper Lig ile Bank Asya"da yer alan kulüplerin başkanlarını davet etti. Başkan Polat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın açılışını yapacağı stada kulübün bütün kongre üyeleri ile eski ve yeni sporcuları da davet edilecek.

çatının monte işlemi mayısta başlıyor

TÜRK Telekom Arena"nın yapımında en çok emeği geçen isimlerden Işın çelebi, çatı konusunda tarih vererek, œMayısta monte işlemleri başlıyor. Sezonun ikinci yarısı biter bitmez İtalya"dan anlaştığımız bir firma ile çatıyı da kapatacağız diye konuştu.

En büyük emek başbakanımızın

- BAşžKAN Adnan Polat konuşmasında Türk Telekom Arena"da bu günlere gelinmesinde bütün Galatasaraylılar"ın emeği olduğunu belirterek herkese teşekkür etti. Polat, œSon günlerde Seyrantepe"yi kimin yaptığı, kimin inşa ettiği konuşuluyor. Burada, statta tüm G.Saraylıların emeği var. Bu yapıda herkesin emeği var ama en büyük emek Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan"ın. İhalenin başından beri bu sürecin takipçisi olan ve stadın bu günlere gelmesinde büyük çaba harcayan başbakanımıza teşekkür ederim dedi.

Kimler katıldı

- Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, yöneticiler Işın çelebi, Murat Yalçındağ, Ali Haşhaş, Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Yalçındağ, Hürriyet Gazetesi Yayın Koordinatörü Fikret Ercan, Kanal D CEO"su İrfan şžahin, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Devecioğlu, Vatan Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Mutlu, Yazı İşleri Müdürü Emre İskeçeli, Spor Servisi Müdürü Mehmet Arslan, Hürriyet Gazetesi Editörü Ayça Aktan ve Doğan Grubu medya organlarının müdürleri, şefleri ve Galatasaray muhabirleri.
Hürriyet/Ali Naci KÜçÜK

Basında yer alan diğer haberler:

Arena'ya yakışır
Doğan Medya Grubu"na bağlı gazete ve TV"lerin yöneticilerine stadı gezdiren Başkan Polat, bütün kulüp başkanlarını açılışa davet ettiklerini açıkladı. Kongre üyeleri ve tüm sporcular da törende buluşarak büyük Galatasaray fotoğrafını oluşturacak

Galatasaray Kulübü, gurur abidesi olan Türk Telekom Arena"nın 15 Ocak"taki açılış töreninde adeta gövde gösterisi yapacak.
Başkan Adnan Polat, açılış törenine Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım"ın yanı sıra Spor Toto Süper Lig ile Bank Asya"da yer alan kulüplerin başkanlarını davet etti. Polat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın açılışını yapacağı statta, Galatasaray"ın kongre üyelerini, sporcularını ve eşlerini, kulübe daha önce hizmet etmiş sporcuları davet ederek ortaya büyük Galatasaray fotoğrafını çıkaracaklarını açıkladı.
Sarı-kırmızılı yönetim kurulu, Türk Telekom Arena"nın kapılarını dün Doğan Medya Grubu"na açtı. Doğan Grubu"na bağlı gazete ve TV"lerin genel yayın yönetmenleri, yazarları ve muhabirlerine stadı gezdiren Adnan Polat ve ekibi, gurur abidelerini büyük bir heyecanla anlattı. Stadın yapımında bütün Galatasaraylıların emeğinin bulunduğunu belirten Adnan Polat, en büyük çabayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın ortaya koyduğunu söyledi.
Başkan Polat, 52 bin seyirci kapasiteli stadın 2016 için UEFA ve FIFA kriterlerine uyumlu tek yapı olduğunu belirtti. Polat, 15 Ocak"taki açılışta tribünlerin tıklım tıklım dolacağını garanti ederek, œBu stat dolacak. Açılış için 30 bin talep fazlası var. Galatasaray"ın yurt içi ve yurt dışında yüzlerce derneği bulunuyor. Talepleri karşılamakta zorlanıyoruz. Açılışa bütün eski sporcularımızı hem de eşleriyle beraber davet edeceğiz. Elbette eksikler ve problemler var. Onları minimize etmek için gece gündüz çalışıyoruz diye konuştu.

Stat gezisine geniş katılım
Doğan Medya Grubu, Türk Telekom Arena gezisine geniş bir katılım gösterdi. Galatasaray Başkanı Adnan Polat ile yöneticiler Işın çelebi, Ali Haşhaş ve Murat Yalçındağ"ın ev sahipliği yaptığı ziyarette Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Devecioğlu, spor müdürümüz Cem şžengül ile yazarlarımızdan Attila Gökçe yer aldı. Doğan Medya Grubu"na bağlı gazete ve TV"lerin üst düzey yönetici ve yetkilileri de organizasyona katıldı.

Marşlar çalındı
Gezi boyunca Türk Telekom Arena"da Galatasaray Marşları çalındı. Stadın akustiği tam not alırken, lüks localar da ilgiyle gezildi. Başkan Adnan Polat ve sarı-kırmızılı yöneticiler, locası olanların dışarı çıkarak heyecana ortak olacağını, ancak localarında da her türlü konforu bulacaklarını ifade etti. Bu arada soyunma odasının koridorları sarı, dolaplarının kırmızı renk olması dikkat çekti. Rakip takımın kullanacağı soyunma odaları ve dolapların ise mimaride œnötr anlamına gelen, gri olduğu gözlendi. Bu arada taraftarların statta yerlerini bulmaları için de renklerden yararlanılacak. Taraftarlar biletin üzerindeki renge göre tribündeki yerini alacaklar.

çATI MAYISTA
Türk Telekom Arena"nın yapımında en çok emeği geçen isimlerin başında gelen Işın çelebi, çatı konusunda tarih vererek, œMayıs"ta çatının monte işlemleri başlıyor. Sezonun ikinci yarısı biter bitmez İtalya"dan anlaştığımız bir firma ile çatı sorununu da gidereceğiz dedi. Bu arada olası doğal afetlerde yararlanılması düşünülen Türk Telekom Arena"nın üstünün kapatılmasının, ilgili bakanlıkların da isteğiyle öne çekildiği öğrenildi.
Statta anfi salonu şeklinde, dünya standartlarında kurumsal ağırlama için bir kongre salonu bulunuyor. Salon, şirketlerin kongre ve toplantılarına ev sahipliği yapabilecek. Stat içinde birçok alanda VIP hizmeti de verilecek.

˜Olağanüstü bir stat"
Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Türk Telekom Arena"nın, Galatasaray Kulübü ve Türk futboluna hayırlı olması dileğinde bulundu. Gezi sırasında Başkan Adnan Polat ve sarı-kırmızılı yöneticilerle samimi bir ortamda sohbet eden Yalçındağ, œStadın yapımında emeği bulunan herkese bütün Galatasaraylılar adına teşekkür ediyorum. Bu stat özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın kararlılığı sayesinde bugünlere geldi. çok heyecanlıyım çünkü olağanüstü bir stat var karşımızda ifadelerini kullandı.

Yalçındağ"dan Ada"da yemek
Türk Telekom Arena gezisinin ardından Galatasaray Adası"nda yemeğe geçildi. Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ"ın verdiği yemekte, Galatasaray ve Türk futbolu üzerine sohbetler yapıldı.
Milliyet/Nevat Dindar- Fotoğraf: MUSTAFA ALKAç