05 / 05 / 2024

TTA'nın İzmir ihalesini İzmir Ortak Girişimi kazandı

TTA'nın İzmir ihalesini İzmir Ortak Girişimi kazandı

Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş'nin İzmir ihalesini İzmir Ortak Girişimi kazandı



Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş'nin (TEKEL/TTA)  İzmir  ve Ankara'daki taşınmazlarının satışının onayına ilişkin Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) Kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

ÖYK'nın TTA'nın İzmir'in Karşıyaka İlçesi, Salhane Mahallesinde bulunan taşınmazının bir bütün halinde "satış" yöntemiyle özelleştirilmesi hakkında kararına göre, söz konusu taşınmaz 7 Ocak 2010 tarihinde nihai pazarlık
görüşmeleri yapılan ihalenin sonuçları dikkate alınarak, 36 milyon 800 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren İzmir Ortak Girişim Grubu'na satılacak.

İzmir Ortak Girişim Grubu'nun peşinatı ödememesi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından verilecek süre içerisinde satış sözleşmesini imzalamaktan imtina etmesi ve/veya diğer yükümlülüklerini yerine getirmemesi
halinde, geçici teminatı İdare lehine irat kaydedilecek ve ihalede ikinci en yüksek teklifi veren Nail Özkardeş'e 36 milyon 700 bin TL bedelle satılacak. Nail Özkardeş'in de yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde ihalede üçüncü en yüksek teklifi veren Mehmet Yalçın'a 34 milyon 300 bin TL bedelle, bu kişinin de şartları yerine getirmemesi halinde taşınmaz 30 milyon 500 bin TL ile ihalede dördüncü en yüksek teklifi veren Öztur Turizm İşletmeciliği ve İnşaat San. Tic. A.Ş'ye satılacak.

Dördüncü şirketin de peşinatı ödememesi ve/veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde geçici teminat İdare lehine irat kaydedilecek ve ihale iptal edilecek.

-ALSANCAK'TA BULUNAN TAŞINMAZ-
TTA'ya ait İzmir'in Konak İlçesi, Alsancak Mahallesinde bulunan taşınmazın bir bütün halinde "satış" yöntemiyle özelleştirmesi hakkındaki ÖYK Kararına göre, 7 Ocak 2010 tarihinde nihai pazarlık görüşmeleri yapılan ihalenin sonuçları dikkate alınarak, ihale konusu taşınmazın 7 milyon 490 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren İzmir Ortak Girişim Grubu'na satılmasına karar verildi.

Karara göre, ihale üzerinde kalan İzmir Ortak Girişim Grubu'nun, peşinatı ödememesi ve/veya İdare tarafından verilecek süre içerisinde satış sözleşmesini imzalamaktan imtina etmesi ve/veya talep edilen kesin teminatı getirmemesi ve/veya ihale şartnamesinin öngördüğü diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde geçici teminat İdare lehine irat kaydedilecek ve ihale iptal edilecek.
AA

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Tekel'in İzmir ve  Ankara  tesisleri satıldı
Eski adıyla TEKEL, ama British American Tobacco'ya satılmasının ardından logosunu değiştirmek zorunda kalarak 2008'den itibaren TTA olarak anılan kuruluş, gayrimenkullerini elden çıkarıyor. Elde edilen bilgilere göre, kuruluş en son Ankara ve İzmir'deki taşınmazlarını satıyor.
Kuruluşun Ankara Yenimahalle'deki tesisinin 7 Ocak 2010 tarihinde yapılan nihai pazarlık görüşmelerinin ardından 30 milyon lira bedelle Saki Kalender Ortak Girişim Grubu'na satılmasına karar verildi.
TTA'nın İzmir'deki 2 tesisi için çıkılan ihaleyi ise İzmir Ortak Girişimi kazandı. İzmir Karşıyaka'da bulunan tesis için Girişim, 7 Ocak'ta çıktığı ihalede 36 milyon 800 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren grup oldu. İzmir Ortak Girişimi'nin şehirde kazandığı ikinci tesis ise Konak'ta yer alıyor. Girişim, buradaki taşınmaz için 7 milyon 490 bin TL teklif getirdi.
Tebernüş Kireçci


Geri Dön