Konut

Tual Adalar Kartal'da fiyatlar 342 bin TL'den başlıyor!

Dağ Mühendislik’in Emlak Konut GYO güvencesiyle inşa ettiği, temiz havası ve geniş yeşil alanlarıyla dikkat çeken projesi ‘Tual Adalar’ Kartal’da yükseliyor. Yüzde 30’u ön talepte satılan projede daire fiyatları ise 342 bin TL’den başlıyor.

Kurulduğu 1992 yılından bu yana değerli lokasyonlarda yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Dağ Mühendislik’in, Emlak Konut güvencesiyle Kartal Yakacık'ta inşa ettiği ‘Tual Adalar’ projesinin lansmanı Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ve Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 


Toplantıda yaptığı konuşmada bugüne kadar yaklaşık 2 milyon metrekare inşaata ve 8 bin konutu başarıyla tamamladıklarını hatırlatan Doğan Dağ, Tual Adalar’ın İstanbul pazarındaki projelerinden biri olduğunu ve bu projeleri Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut ile birlikte hayata geçirdiklerini söyledi.


Projeye ilişkin bilgi veren Dağ “Üç kule ve üç az katlı blok olmak üzere toplam 6 blokta 471 konuttan meydana gelen ‘Tual Adalar’ın yüzde 85'i yeşil alanlara ayrılmış durumda. Projede 1+1'ler 75 ila 76 metrekare, 2+1'ler 116 ila 133 metrekare, 3+1'ler 159 ila 177 metrekare, 4+1'ler ise 185 metrekare olarak tasarlandı. Alt katlardan itibaren deniz manzarasına hakim olan ‘Tual Adalar’da her daireye 4 ila 12 metrekarelik depo alanı ayrıldı. Otopark alanlarında elektrikli araçlar için şarj ünitelerine yer verildi” diye konuştu. 


www.tualadalar.com



Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı;



Emlak Konut GYO ve Dağ Mühendislik Osmanlı padişahlarının dinlenmek için kullandığı Kartal’daki araziye 471 konuttan oluşan bir proje inşa ediyor.


Emlak Konut GYO'nun Ekim 2014'te düzenlediği Kartal Yakacık arsa ihalesini 420 milyon lira teklifle kazanan Dağ Mühendislik, ilçede Tual Adalar ismiyle 471 konutluk bir konut projesi yapıyor. Yüzde 92’si adalar manzarasına sahip olan ve daire fiyatları 342 bin TL’den başlayacak projede 100 konut şimdiden satılmış durumda.  


2018’DE TESLİM EDİLECEK 

Projeye ilişkin bilgi veren Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ, ‘Tual Adalar’ın yüzde 85'inin yeşil alanlara ayrıldığını söylerken, en ucuz daire fiyatının da 342 bin TL olduğunu ifade etti. Projenin metrekare fiyatları ise 4 bin 400 TL civarında. 2018’de teslim edilmesi planlanan projede elektrikli araçlar için şarj üniteleri bile bulunuyor. 


Akşam



Haber Vatan'da şu şekilde yer aldı;


Dağ Mühendislik’in Kartal’da inşa edeceği Tual Adalar satışa çıktı. Emlak Konut Genel Müdürü Kurum, buradaki 50 işgalciyi davulla zurnayla uğurlayıp arsayı kamuya kazandırdıklarını söyledi

Dağ Mühendislik’in Kartal Yakacık’taki Emlak Konut GYO arazisinde inşa edeceği Tual Adalar projesi satışa çıktı. Emlak Konut GYO’nun Ekim 2014’te düzenlediği ihaleyi 420 milyon lira gelir beklentisi üzerinden Emlak Konut GYO’ya yüzde 29.50 oranla 123 milyon 900 bin lira öneren Dağ Mühendislik kazanmıştı.
 

Rekabetçi fiyatlar 

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, arsanın 50’ye yakın işgalin olduğu atıl bir arazi olduğunu ve burayı satın aldıklarını belirterek, “Üzerinde yaşayan 50’ye yakın vatandaşı mağdur etmeden, davulla zurnayla uğurlayarak burada bu projenin lansmanını gerçekleştiriyoruz. Buranın 420 milyon lira satış toplam geliri ve 124 milyon liraya yakın da taahhütleri var yüklenicilerin. Hem sektöre hem kamuya arsayı kazandırmış olduk” diye konuştu.
 
Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ, Kartal bölgesine yapılan yatırımın her zaman kazandıracağının altını çizdi. Dağ, “Böylesine değerli bir bölgede hayata geçirdiğimiz Tual Adalar projesi tüm taraflar için her zaman kazandıracak bir yatırım olma özelliği taşıyor” dedi. Projeyi çok rekabetçi fiyatlarla satışa çıkardıklarını belirten Dağ, metrekare fiyatının 4 bin 400 liradan, konut fiyatlarının 342 bin liradan başladığını ifade etti. Tual Adalar bünyesinde ister yüzde 3 peşinatla ister 
30 ay vade farksız taksit seçenekleri bulunuyor.

Tual Adalar’ın yüzde 30’u ön talep döneminde satıldı. Toplam 555 konutun 471 adedi satışa çıkarıldı. Proje, zemin katlardan itibaren ada manzarası görüyor.
 
6 bloktan oluşan projenin 2018’in ilk aylarına tamamlaması hedefleniyor. Projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler bulunuyor.
 

Yatırıma devam 

DOĞAN Dağ, Tual Adalar’ın yanı sıra iki projelerinin daha bulunduğunu belirterek, “Bunlardan biri ortağı olduğumuz Bahçekent Flora. Bir diğeri Başakşehir’de yine Emlak Konut GYO ile yapacağımız ‘Tual Bahçekent’ projesi” dedi.
 

Anadolu yakasına sosyal konut 

SOSYAL konut üretimine değinen Murat Kurum, bütün konutları alt gelir gruplarına satamayacaklarını, tüm gelir gruplarına hitap eden projeler üretitiklerini vurguladı. Anadolu yakasında alt gelire yönelik bir eksiklik olduğunu dile getiren Kurum, “Avrupa yakasında Başakşehir, Kayabaşı, Yenişehir bölgesi bu ihtiyacı bir şekilde karşılıyor. Andolu yakasında çok alternatif bir alan yok. Buna ilişkin TOKİ öncülüğünde çalışıyoruz” diye konuştu.

Vatan 



Haber Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;

Dağ Mühendislik, Emlak Konut’la gelir paylaşımı esasına göre Kartal’da başladığı Tual Adalar projesini satışa çıkardı. 471 konut, 342 bin TL’den başlayan fiyatlarla satılacak. Şirket ardından da Tual Bahçekent’i başlatacak.

İSTANBUL Kartal’da Dağ Mühendislik tarafından hayata geçirilen Tual Adalar projesi, dün Çırağan Sarayı’nda düzenlenen lansmanla satışa çıkarıldı. Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dağ, Yardımcısı Doğan Dağ, Yönetim Kurulu Üyesi Ergin Dağ ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum’un katıldığı toplantıda verilen bilgiye göre projedeki 471 konut 342 bin liradan başlayan fiyatlarla satılacak. Toplantıda yaptığı konuşmada bugüne kadar yaklaşık 2 milyon metrekare inşaatı ve 8 bin konutu tamamladıklarını hatırlatan Doğan Dağ, Tual Adalar’ın İstanbul pazarındaki projelerinden biri olduğunu ve bu projeleri Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut ile birlikte hayata geçirdiklerini söyledi.

450 milyon TL’lik yatırım


Projeye ilişkin bilgi veren Dağ “Üç kule ve üç az katlı blok olmak üzere toplam 6 blokta 471 konuttan meydana gelen ‘Tual Adalar’ın yüzde 85’i yeşil alanlara ayrılmış durumda. Projede 1+1’ler 75 ila 76 metrekare, 2+1’ler 116 ila 133 metrekare, 3+1’ler 159 ila 177 metrekare, 4+1’ler ise 185 metrekare olarak tasarlandı” diye konuştu. Yatırım tutarı yaklaşık 450 milyon TL olan Tual Adalar’ın yüzde 30’u ön talepte satıldı, Projede daire fiyatları 342 bin TL’den başlıyor. Projenin m2 fiyatları ise 4 bin 400 TL civarında bulunuyor.

‘Kartal her zaman kazandırır’


Gelişme potansiyeli çok yüksek olan Kartal bölgesinin yakın zamanda İstanbul’un hatta Marmara Bölgesi’nin en önemli merkezleri arasında yerini alacağını ifade eden Doğan Dağ, bu bölgeye yapılan yatırımın her zaman kazandıracağının altını çizdi. Dağ ‘Tual Bahçekent’ projesinin de yolda olduğunu söyledi. Dağ “Lansmanını nisanda yapmayı planladığımız Tual Bahçekent bünyesinde konut, hastane, park, sosyal tesis ve dükkanlar yer alacak” dedi.

Emlak Konut’ta 4 milyarlık arsa stoku


TOPLANTIDA konuşan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Tual Adalar Projesi’nin arazisinin devletin atıl arazilerinden biri olduğunu hatırlatarak bu alanda 50 civarında işgalin bulunduğunu ve alanı vatandaşları mağdur etmeden dönüştürdüklerini söyledi. Emlak Konut GYO’nun ihalelerine devam edeceğini ifade eden Kurum, şirketin büyümesine Anadolu’da da devam edeceği bilgisini verdi. Kurum “Bu yıl sonuna kadar 11 bin satış ve 7.6 milyar TL ciro hedefledik. Gerçekleştireceğimiz ihalelerle birlikte hedeflerimize ulaşmayı planlıyoruz. Bundan sonrası için 1.5 milyar TL kâr beklentimiz var, şu anda elimizde 4 milyar değerinde arsa portföyümüz var” dedi.

Yeni Yüzyıl



Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;

Kartal Yakacık’ta Emlak Konut güvencesiyle inşa ettiği Tual Adalar projesini satışa çıkaran Dağ Mühendislik, projede 6 blokta 471 konutu hayata geçiriyor.

Emlak konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum’un da katıldığı lansmanda projeyle ilgili açıklamalar yapan Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ, “Metrekare birim fiyatlarımız 4 bin 400 liradan başlıyor. Tual Adalar bünyesinde yüzde 3 peşinatla, 30 ay vade farksız taksit seçenekleri bulunduruyoruz. 2017 yılı sonunda teslimine başlamaya çalışacağımız projeden daire almak isteyen yatırımcılar için fiyatlar 342 bin liradan başlıyor” dedi. 

‘Projenin % 85’i yeşil alan’

Bugüne kadar yaklaşık 2 milyon metrekare inşaata ve 8 bin konutu hayata geçirdiklerini belirten Dağ, Tual Adalar’ın üç kule ve üç az katlı blok olmak üzere toplam 6 bloktan oluştuğunu dile getirdi. Projenin yüzde 85’inin yeşil alanlara ayrıldığını anlatan Dağ, alt katlardan itibaren deniz manzarasına hakim olan ‘Tual Adalar’da her daireye 4 ila 12 metrekarelik depo alanı ayrıldığını söyledi. Dağ, “Otopark alanlarında elektrikli araçlar için şarj ünitelerine yer verildi” diye konuştu.  

‘Mağdur etmeden dönüştürdük’

Toplantıda konuşan emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Tual Adalar projesinin arazisinin devletin atıl arazilerinden biri olduğunu hatırlatarak bu alanda 50 civarında işgalin bulunduğunu ve alanı vatandaşları mağdur etmeden dönüştürdüklerini söyledi. 
Anadolu yakasının artık yükselen bir değer haline geldiğini kaydeden Kurum, bu projenin 55 dönüm alan üzerinde gerçekleştiğini anlattı. Kurum, alanı hem sektöre, hem kamuya kazandırmış olduklarını belirterek, “Projeye ciddi bir ilgi oldu, satışa çıkan 471 konutun 100’e yakını ön satışta alındı” dedi. 
Emlak Konut GYO’nun Ekim 2014’te düzenlediği Kartal Yakacık arsa ihalesini 420 milyon lira teklifle Dağ Mühendislik kazanmıştı. Firma, Emlak Konut GYO’ya yüzde 29.50 oranla 123 milyon 900 bin lira önermiş ve Emlak Konut GYO, arsanın değerini 85 milyon 30 bin 299 lira olarak belirlemişti.

Anadolu Yakası’nda yeni şehir kuracak

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Avrupa yakasındaki Başakşehir, Kayabaşı, Hoşdere benzeri bir çalışmayı Anadolu yakasında TOKİ öncülüğünde çalıştıklarını söyledi. Tual Adalar projesinin lansmanında konuşan Kurum, Hoşdere’de tüm gelir gruplarına hitap eden projeler yapmaya çalıştıklarını belirterek, bölgede fiyatların 1500 liradan 3 bin 500 liraya kadar çıktığını dile getirdi. Kurum, şu açıklamaları yaptı:
“Bu projelerle Hoşdere gibi bölgeler değerleniyor. Bütün gelir gruplarına hitap eden projeler üretmeye çalışıyoruz. Başakşehir, Kayabaşı ve Hoşdere’de bunu gerçekleştirdik. Anadolu Yakası’nda ise bu eksiklik var. Avrupa Yakası’nda Başakşehir, Kayabaşı, Yenişehir bölgesi bu ihtiyacı bir şekilde karşılıyor. Andolu Yakası’nda alternatif bir alan yok. Anadolu Yakası’nda TOKİ öncülüğünde çalışıyoruz. Burada da bir yerleşim alanı projelendiriliyor. Biz de üzerimize düşen neyse onu yapacağız.”

Milliyet





Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Dag Mühendislik'in, Emlak Konut güvencesiyle Kartal Yakacık'ta inşa ettiği Tual Adalar projesi tanıtıldı. 450 milyon TL yatırımla hayata geçecek Tual Adalar'da alt katlardan itibaren deniz manzaralı daireler 342 bin liradan başlayacak ve 2017 sonunda teslim edilecek. 


Zaman




Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Dağ Mühendislik’in Emlak Konut GYO güvencesiyle İstanbul Kartal’da inşa ettiği Tual Adalar konut projesinde satışlar başladı.

Emlak Konut GYO’nun Ekim 2014’te düzenlediği Kartal Yakacık arsa ihalesini 420 milyon lira teklifle Dağ Mühendislik kazanmıştı. Firma, Emlak Konut GYO’ya yüzde 29,50 oranla 123 milyon 900 bin lira önermiş ve Emlak Konut GYO, arsanın değerini 85 milyon 30 bin 299 lira olarak belirlemişti. 6 blokta 471 konuttan oluşan projede evlerin 2017 sonunda teslim edilmesi planlanıyor. Tual Adalar projesi arazisinin devletin atıl arazilerinden biri olduğunu belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, bu alanda 50 civarında işgalin bulunduğunu ve alanı vatandaşları mağdur etmeden dönüştürdüklerini söyledi. 

Bugüne kadar yaklaşık 2 milyon metrekare inşaat ve 8 bin konutu başarıyla tamamladıklarını belirten Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ “Üç kule ve üç az katlı blok olmak üzere toplam 6 blokta 471 konuttan meydana gelen ‘Tual Adalar’ın yüzde 85’i yeşil alanlara ayrılmış durumda” dedi. Dağ, yüzde 30’u ön talepte satılan projede daire fiyatlarının ise 342 bin TL’den başladığını ifade etti. 

2 MİLYARLIK ARSA


Emlak Konut GYO’nun ihalelerine devam edeceğini ifade eden Kurum,  “Bu yıl sonuna kadar 11 bin satış ve 7.6 milyar TL ciro hedefledik. Bundan sonrası için 1.5 milyar TL kâr beklentimiz var, şu anda elimizde 4 milyar TL değerinde arsa portföyümüz bulunuyor. Bu yıl 1.5-2 milyar TL’lik arsayı da ihale etmeyi planlıyor.

Hürriyet



Haber Yenibirlik'te şu şekilde yer aldı;


Dağ Mühendislik'in Emlak Konut GYO güvencesiyle inşa ettiği, temiz havası ve geniş yeşil alanlarıyla dikkat çeken projesi 'Tual Adalar' Kartal'da yükseliyor. Yüzde 30'u ön talepte satılan projede daire fiyatları ise 342 bin TL'den başlıyor. 
Üç kule ve üç az katlı blok olmak üzere toplam 6 blokta 471 konuttan meydana gelen 'Tual Adalar'ın yüzde 85'i yeşil alanlara ayrılmış durumda. Proje bünyesinde; ister yüzde 3 peşinatla ister 30 ay vade farksız taksit seçenekleri bulunuyor. Projenin metrekare fiyatları ise 4 bin 400 TL civarında. 


Yenibirlik


Haber Star Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Kartal Yakacık'ta Emlak Konut GYO arsası üzerinde Dağ Mühendislik tarafından inşa edilmekte olan ve önceki gün lansmanı gerçekeştirilen Tual Adalar projesinde metrekare birim fiyatları 4 bin 400 liradan, daire fiyatları ise 342 bin lradan başlıyor. 2017 yılı sonunda tamamlanarak teslim edilecek olan Tual Adalar projesinde yüzde 3 peşinat + 30 ay vade farksız taksitli ödeme seçeneği ile ev sahibi olunabiliyor.
 
Üç kule ve üç az katlı blok olmak üzere toplam 6 blok olarak tasarlanan ve arsa alanının yüzde 85'inin yeşil alanlara ayrıldığı Tual Adalar projesinde her daire için 4 - 12 metrekarelik depo alanı ve içinde elektrikli araçlar için şarj üniteleri de bulunan otopark alanı tahsis ediliyor.
 
Toplam 471 konut bulunan ve bu konutların 100’e yakınının ön satışta alındığı Tual Adalar projesinde sosyal kullanım alanları ve donatılar da mevcut.

Star


Haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı



Dağ Mühendislik tarafından Kartal'da inşa edilen Tual Adalar birinci kattan itibaren hem deniz hem de orman manzarası sunuyor. 6 blokta 471 konuttan meydana gelen Tual Adalar'ın alt katlardan itibaren deniz ve orman manzarasına hakim konumda olduğunu anlatan Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ, "Tual Adalar'ın yüzde 85'ini yeşil alanlara ayırdık. Hemen yanında yer alan Aydos Ormanları'nın bol oksijenli havası ile şehir hayatının içinde nefes aldırmayı hedefliyoruz. Tual Adalar, 3.15 metre tavan yüksekliğinde ferah dairelere sahip, E-5 ile TEM'e 5'er dakikalık mesafede ve de metro hattına çok yalan. Tual Adalar'da her daire için depo alam ve kapalı otopark ayırdık. Otopark alanlarında elektrikli araçlar için şarj ünitelerine yer verdik. Sitenin içinde kapalı yüzme havuzu, fıtness salonu, buhar odası, sauna, hamam, kreş yer alıyor" dedi. 

Kartal Yakacık arsasını 420 milyonluk teklifle almıştı 


Tual Adalar projesinin yapıldığı Kartal Yakacık arsa ihalesini Emlak Konut GYO'nun Ekim 2014'te düzenlediği ihalede 420 milyon lira teklifle kazandıklarını hatırlatan Doğan Dağ, Tual Adalar projesinde 1+1'ler 75 ile 76 metrekare, 2+1'ler 116 ile 133 metrekare, 3+1'ler 159 ile 177 metrekare, 4+1'ler ise 185 metrekare olarak tasarlandığım söyledi. Tual Adalar'da düzenledikleri kampanya ile ister yüzde 3 peşinatla ister 30 ay vade farksız taksit seçenekleriyle daire sahibi olmayı kolaylaştırdıklarım aktaran Dağ, "2017 yılı sonunda teslim edilmesi planlanan Tual Adalar'dan daire fiyatlarımız KDV dahil 342 bin TL'den başlıyor" bilgisini verdi. 


Dünya