Genel

Tuğba Ekinci: Birinci sınıf insanların konut sigortası var!

Tuğba Ekinci bilinçli bir sigorta tüketicisi. Sigorta danışmam olarak Evrim Sigorta Hizmetlerini, seçtiğini belirten Ekinci "her sigortalının güvenilir bir sigorta aracısına htiyacı vardır" diyor

Sigorta ürünleriyle kendisini ve geleceğini garanti altına almanın birinci sınıf insanlar için olmazsa olmazlardan birisi olduğunu savunan Ekinci, ŞEMSİYE'nin sorularını yanıtladı.

Özel sigortalarla ilgili düşünceleriniz neler?
Ne yazık ki eskiden sigortacılık insanları sömüren bir kurum gibi anlaşılırdı ama artık insanlar arasında sigortalı olmak ve sigortasız olmak diye bir ayırım var. Sigortalıysanız birinci, sigortasızsa ikinci sınıf insanmışsımz gibi bir de-ğerlendirme yapılıyor. Birinci sınıf olmak istiyorsanız mutlaka ferdi, hayat ve ev sigortalarımızı yaptırmamız lazım. Sigortanın hayatı kolaylaştırdığım ve çok mantıklı bir ortaklık olduğunu düşünenlerdenim. Sigorta şirketim Ergo şirketine bağlı olarak çalışan Evrim Sigorta Aracılık Hizmetleri. Bildiğim kadarıyla Türkiye'nin en büyük sigorta acentesi.

Sigorta bilinci üzerine sizin söyleyecekleriniz neler?
Sigorta şirketlerinin pek çok açılımları var. Mutlaka insanların özellerinden biraz kısıp, kendilerini sigorta ettirmelerinden yanayım. Çünkü sigorta gerçekten çok büyük bir kolaylık. Allah korusun tabii ama başımıza bir anda kötü bir şey gelmeyeceğinin garantisini kim verebilir.


Sigorta şirketinizi seçerken nelere dikkat edersiniz?
Aslında ilk tanışma biraz kader oluyor. Daha iyi bir acente olduğunu genel çevrenizden duyuyorsunuz ve çevreniz sisi yönlendirmiş oluyor. Eğer duyduğun şeyler de yapıcı şeylerse tanışma başlıyor ve ilk sigorta ettirdiğiniz şey araba oluyor. Arabadan sonra o beraber ev sigortasına ve sağlık sigortasına dönüş yor. Böylelikle sigorta şirketinizle birli! yol alıp, aileye dönüşüyorsunuz.

Sizin için bir poliçenin olmazsa olmaz maddeler nelerdir?
Sigorta yaptıracak kişilerin, ödeme kok lıklarına değil de, sigorta şirketinin ani; malı oldukları yerlere daha fazla önem yi melerini ve bu şekilde değerlendirmek nin mantıklı olduğuna inanıyorum. İyi 1 sigorta şirketi mutlaka iyi hastanelere te lıdır. Ama bazı kişiler içinse iyi ya da kc hastaneden çok, hastanenin ona yakın da uzak olması önemlidir. Bu nedenle herkesin tercihi farklı olabilir. Eğer sağlık a laşması yapıyorsam, benim tercihim da çok iyi doktorların olduğu hastanelerd yana oluyor. Nasıl sokağa park ettiğin bir arabamız varsa, kapısını kilitleyer çıktığımız bir evimiz de var. Apartman c iresi ya da müstakil kilitleyerek gittiğim de sahipsiz kalıyor. Böyle bir durum onun bir sahibi olduğunu düşünmek, sigc ta şirketine güven duymak çok mantı! Zaten konut sigortalarının fiyatları çok c şük. Genelde insanlar ev sigortasının araba sigortası pahalı olduğunu sanıyor!

Bireysel Emeklilik Sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bireysel Emeklilik Sistemi'ne bundan yıl önce dahil oldum. Ama mutlaka beli mek istediğim şey: Herkesin öncelikle devlet güvencesi olmalı, Bireysel Emekli Sistemi'ne bunun abisi ya da kardeşi g bakılmalı. Ama bence gelecek adına faydalı bir adım olduğu için bence her birey emeklilik sigortası yaptırması gerekir" diye düşünüyorum.

60 milyar TL zararım karşılandı

Arabalarım benim için çok daha fazla önem taşıyor çünkü sonuçta büyük emeklerle aldığımız, değerli mallarımız
sokakta bekliyor. Onlara zarar gelmesin istiyorsak bunun da tek bir güvencesi var o da sigorta şirketleri. Bir keresinde arabam büyük bir kaza yaptı, ama Evrim Sigorta çok büyük bir sigorta şirketi olduğu için beni hiç üzmedi. Gündüzdü ve bilmeden ters yöne girmiştim. Ters yöne girmenin verdiği büyük bir kaza oldu. Allah korudu, benim sağlığıma hiçbir şey olmadı ama yine de sigorta şirketim kazadan sonra da benimle ilgilenmeye devam etti. Sıcağı sıcağına bir şey olmasa bile daha sonra belki bir şey çıkabilir diye bana yapmam gerekenleri söylediler.

Kazadan sonra ben eve gelmiştim şoku zor atlatmıştım ama onlar sanki doktorummuş gibi benimle 3-4 gün daha ilgilenmeye devam ettiler. Ben ucuz atlattım ama onlar benden daha çok endişelendiler. Arabam da gerçekten çok çalışıp emek vererek aldığım bir arabaydı, hurda haline geldiğini görünce "param sokağa gitti, keşke böyle bir şey olmasaydı" diye üzülmüştüm. Fakat beni o konuda da üzmediler. Kaza bir ya da iki yıl önce gerçekleşti ve 60 milyar TL kadar olan zararımı sigorta şirketim karşıladı.
Para-Şemsiye