02 / 05 / 2024

TÜİK açıkladı: Geçmişte kiracı olanların yüzde 47,7'si hala bir ev sahibi olamadı!

TÜİK açıkladı: Geçmişte kiracı olanların yüzde 47,7'si hala bir ev sahibi olamadı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kuşaklararası dezavantaj aktarımını araştırdı ve geçmişte kiracı olanların yüzde 47,7'sinin hala bir ev sahibi olamadığı ortaya çıktı.



TÜİK, 'Dezavantajların Kuşaklararası Aktarımı' adlı özel konulu modül çalışmasının sonuçları açıkladı. Sonuçlara göre geçmişte kiracı olanların yüzde 47,7'sinin hala bir ev sahibi olamadığı ortaya çıktı.

TÜİK, 'Dezavantajların Kuşaklararası Aktarımı' adlı özel konulu modül çalışmasının sonuçlarını ilk kez açıkladı. Avrupa Birliği ülkeleriyle aynı dönemde Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması ile birlikte uygulanan modüle göre; 25-59 yaş grubunda olan fertlerin durumuyla, kendileri 14 yaş civarındayken ebeveynlerinin durumunu karşılaştırıldı.

TÜİK açıkladı: Geçmişte kiracı olanların yüzde 47,7 si hala bir ev sahibi olamadı!

Buna göre; kendisi 14 yaş civarındayken annesi yükseköğretim mezunu olan fertlerin, şu anki eğitim seviyesi incelendiğinde, yüzde 2,7'sinin lise altı, yüzde 13,7'sinin lise ve dengi, yüzde 83,5'inin ise yükseköğretim mezunu olduğu görüldü. Yine 14 yaş civarındayken babası yükseköğretim mezunu olan fertlerin yüzde 4,4'ünün lise altı, yüzde 16'sının lise ve dengi, yüzde 79,5'inin ise yükseköğretim mezunu olduğu belirlendi.

Fert 14 yaş civarındayken annesi lise altı eğitim seviyesini bitirenlerin şu anki eğitim durumu incelendiğinde, yüzde 56,3'ünün lise altı, yüzde 21,9'unun lise ve dengi, yüzde 21,9'unun ise yükseköğretim mezunu olduğu görüldü.

Fertler 14 yaş civarındayken babası lise altı eğitim seviyesini bitirenlerin yüzde 60'ının lise altı, yüzde 21,5'inin lise ve dengi, yüzde 18,4'ünün ise yükseköğretim mezunu olduğu kaydedildi.

TÜİK açıkladı: Geçmişte kiracı olanların yüzde 47,7 si hala bir ev sahibi olamadı!

GEÇMİŞTE KİRACI OLANLARIN YÜZDE 47,7'Sİ ŞİMDİ EV SAHİBİ OLAMADI

TÜİK kuşaklararası dezavantaj aktarımını araştırdı: Geçmişte kiracı olanların yüzde 47,7'si  hala bir ev sahibi olamadı. 

Kira geliri bu rakamı aşanlar 9.562 TL vergi ödeyecek! Kira beyanı nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi hesaplama 2024

Konut satışı iki kişi arasında olmamalı: Araya emlakçı girerse tapuda verginin az ödenme durumu ortadan kalkar!


 


Geri Dön