Ekonomi

TÜİK açıkladı: İnşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayına ilişkin merakla beklenen ciro endekslerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, inşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, Mayıs ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 52,7 artış gösterdi.

Peki mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam ciro endeksi, Mayıs ayında aylık bazda  ne kadar artış gösterdi? İşte Türkiye İstatistik Kurumu tarafından tek tek açıklanan o rakamlar...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayına ilişkin merakla beklenen ciro endekslerini açıkladı.

Açıklanan rakamlara göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam ciro endeksi, Mayıs ayında aylık bazda yüzde 2,9 artış gösterdi.

Yine verilen detaylara göre, takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, Mayıs ayında yıllık bazda yüzde 52,7 yükseliş gösterdi.

Sanayi ve inşaat endekslerinde son durum

Paylaşılan detaylara göre, sanayi sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, 2023 yılının Mayıs ayında yıllık bazda yüzde 34,9 artış gösterdi. 

Yine verilen detaylara göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi ciro endeksi söz konusu ayda bir önceki aya göre yüzde 1,6 artış gösterdi.

Ayrıca yine açıklanan rakamlara göre inşaat sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, Mayıs ayında yıllık bazda yüzde 102,8 arttı. Yine açıklanan rakamlara göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi ise Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 3,5 arttı.

Ticaret ve hizmet endeksleri

Aktarılan detaylara göre, takvim etkisinden arındırılmış ticaret ciro endeksi, Mayıs ayında geçen senenin aynı ayına kıyasla yüzde 58,8, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ciro endeksi de bir önceki aya göre yüzde 3,2 artış gösterdi.

Ayrıca hizmet sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, Mayıs ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 62,3, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış hizmet ciro endeksi de bir önceki aya göre yüzde 4,7 artış gösterdi.

Emekliye son dakika şoku! Meclis’ten geçti, yeni zam oranı resmen belli oldu! İşte o oran!

TOKİ İstanbul Gaziosmanpaşa projesinde son dakika! 431 konutluk bu yeni proje için beklenen tarih geldi!

SSK, Bağkur, 4A, 4B yeni ve zamlı emekli maaşlarında son dakika! 7 bin 500 TL üzeri maaş alanlar hemen bakın!