30 / 06 / 2024

TÜİK açıkladı: İnşaat sektöründe güven yine azaldı!

TÜİK açıkladı: İnşaat sektöründe güven yine azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 1,5 perakende ticaret sektöründe yüzde 2,6 ve inşaat sektöründe ise yüzde 0,5 oranında azaldı.



Türkiye İstatistik Kurumu, 'Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endeksleri, Haziran 2024' istatistiklerini az önce resmen açıkladı.

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi bu ay bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 1,5 oranında azalma göstererek, 115,4 değerini, perakende ticaret sektöründe yüzde 2,6 oranında azalma göstererek, 108,8 değerini ve inşaat sektöründe yüzde 0,5 oranında azalma göstererek 87,9 değerini aldı.

Yine Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre hizmet sektöründe son 3 aylık dönemde iş durumu Haziran ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,3 azalma gösterdi. Son 3 aylık dönemde hizmetlere olan talep de yüzde 0,8 artış göstererek 116,5'e çıktı. Hizmet sektöründe ‘gelecek 3 aylık dönemde hizmetlere olan talep beklentisi' bir önceki aya göre yüzde 4,8 azaldı ve 114,3 değerini aldı.

TÜİK açıkladı: İnşaat sektöründe güven yine azaldı!

Söz konusu rakamlara göre perakende sektöründe son 3 aylık dönemde iş hacmi-satışlar yüzde 1,4 düşüş göstererek, 123,7 değerine inerken; mevcut mal stok seviyesi de 89,1 seviyesine indi.

İnşaatta da alınan kayıtlı siparişler yüzde 0,9 düşüş kaydetti ve 82,7 değerine geriledi. Gelecek 3 aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi yüzde 0,1 düştü ve 93,4 oldu.

MAYIS 2024 RAKAMLARI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Mayıs 2024'e ilişkin Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endeksleri de geçtiğimiz ay tek tek açıklanmıştı. TÜİK tarafından açıklanan söz konusu rakamlara göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi Mayıs ayında bir önceki aya göre; hizmet sektöründe aynı düzeyde kalarak 117,1 değerini korumuştu. 

Yine paylaşılan bilgilere göre mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi perakende ticaret sektöründe yüzde 3,3 oranında azalma göstermiş ve 111,7 değerini almıştı. Yine söz konusu rakamlara göre inşaat sektöründe ise mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi yüzde 0,3 oranında azalmış ve 88,3 değerinde gerçekleşmişti.

 

Vatandaşlardan kiralara yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasına tepki: Kiralar çok yüksek, iyi bir şey olmaz! 

Araba fiyatları 7 Temmuz sonrası yükselecek mi, düşecek mi? 

Benzin ve motorin fiyatları cep yakacak! Bu gece benzine 2 lira, motorine 1.68 lira zam geliyor! 


Geri Dön