09 / 10 / 2024

TÜİK duyurdu! Eylül ayında en fazla kazandıran yatırım araçları hangileri?

TÜİK duyurdu! Eylül ayında en fazla kazandıran yatırım araçları hangileri?

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde eylülde en çok kazandıran külçe altın oldu. Külçe altında aylık reel getiri yüzde 3,04'e ulaştı.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayına ilişkin "finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları"nı duyurdu.




Eylülde aylık en yüksek reel getiri, Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 4,67, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 3,04 oranlarıyla külçe altında görüldüğü belirtildi. 

BORSA VE DOLAR KAYBETTİRDİ

Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde, yatırım araçlarından mevduat faizi brüt yüzde 1,9, avro yüzde 0,63 ve devlet iç borçlanma senetleri (DİBS) yüzde 0,5 yatırımcısına reel getiri sağlarken dolar yüzde 0,25 ve BIST 100 endeksi yüzde 2,79 yatırımcısına kaybettirdi.

MEVDUAT GETİRİSİ ÇOK AZ 

dunya.com'da yer alan içeriğe göre; TÜFE ile indirgendiğinde ise mevduat faizi (brüt) yüzde 0,32 oranında yatırımcısına reel getiri sağlarken avro yüzde 0,93, DİBS yüzde 1,06, dolar yüzde 1,8 ve BIST 100 endeksi yüzde 4,3 kayba yol açtı.

TÜİK duyurdu! Eylül ayında en fazla kazandıran yatırım araçları hangileri?

EN FAZLA KÜLÇE ALTIN KAZANDIRDI

Külçe altın, 3 aylık değerlendirmede, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 11,7, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 7,75 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu. BIST 100 endeksi, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 10,67, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 13,83 oranlarında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı olarak öne çıktı.

6 aylık değerlendirmeye göre, mevduat faizi (brüt), Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 7,87, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 2,79 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu. Aynı dönemde dolar, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 5,57, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 10,02 ile yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı olarak hesaplandı.

Herkes bekliyordu, resmen açıklandı! İşte temettü dağıtacak 34 şirket!

Hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? Bu hafta borsa yüzde 6,83 birden düştü!

Altın, borsa, faiz ve gümüş fiyatlarının bir yıllık değişimi! 'Fotoğrafın dışına çıkın' diyen uzman isim uyarıyor...

Altın, dolar, Euro ve borsa yatırımcıları dikkat! Bu hafta hangi yatırım aracı yatırımcısına ne kadar kazandırdı? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön